Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιες Bugatti… Τα ρεκόρ πάνε στο Rimac Nevera

Ελλάδα 4:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιες Bugatti… Τα ρεκόρ πάνε στο Rimac Nevera

ΝΕΑ

Ποιες Bugatti… Τα ρεκόρ πάνε στο Rimac Nevera

ΝΕΑ

Τελικά, η σιβυλλική φράση που έγραψε ο Μάτε Ριμάτς πριν από λίγες ημέρες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ήταν μετά γνώσεως και όχι μια προσπάθεια φτηνού εντυπωσιασμού.

Advertisement
Advertisement

Ποιο είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο; Το Pininfarina Battista ή το Rimac Nevera; Η χρονική σειρά είναι: Το Nevera, αρχικά, το Battista στη συνέχεια και εσχάτως και πάλι το Nevera.

Για την ιστορία, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο hypercar της Rimac σημείωσε χρόνο μόλις 1,81 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα! Μια επίδοση που ήταν αδιανόητη μέχρι και πριν από τρία έτη.

Το ρεκόρ επετεύχθη σε πίστα της Γερμανίας και τα ρεκόρ επικύρωσαν δύο επίσημες, ανεξάρτητες ομάδες χρονομέτρησης οι οποίες κλήθηκαν να καταγράψουν και να πιστοποιήσουν τη διαδικασία.

Advertisement
Advertisement

Γιατί γράψαμε τα ρεκόρ; Επειδή εκείνη την ημέρα το Nevera κατέρριψε συνολικά 23 ρεκόρ! Σωστά διαβάσατε. Είκοσι τρία ρεκόρ! Αυτά μπορούμε να τα δούμε στη σχετική φωτογραφία.

Το σημαντικότερο από αυτά δεν ήταν το 0-100 χλμ./ώρα, ούτε το 0-200 χλμ./ώρα ούτε καν το 0-300 χλμ./ώρα. Αυτό που δείχνει τις πραγματικές δυνατότητες του hypercar είναι η διαδικασία 0-400-0 χλμ./ώρα.

Advertisement

Δηλαδή τον χρόνο που χρειάστηκε να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 400 χλμ./ώρα και να ακινητοποιηθεί πάλι. Γι’ αυτή τη διαδικασία, χρειάστηκε 29,93 δευτερόλεπτα. Έτσι, κατέρριψε το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ το οποίο κατείχε το Koenigsegg Regera από το 2019 το οποίο ήταν 31,49 δευτερόλεπτα.

Πριν από λίγες Μάτε Ριμάτς, Διευθύνων Σύμβουλος της Rimac Automobili και της Bugatti Rimac, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προετοίμασε το έδαφος για το καινούργιο ρεκόρ σε αυτή τη διαδικασία.

Advertisement

Συγκεκριμένα, ένας από τους ακολούθους του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον προέτρεψε να προσπαθήσουν να σημειώνουν μια νέα επίδοση στο 0-400-0 χλμ./ώρα. Τότε, ο Ριμάτς τού απάντησε: «Έχετε τον νου σας, την επόμενη εβδομάδα».

Τελικά αποδείχτηκε ότι ήξερε τι έγραφε. Απλώς, ανέμενε την επίσημη επιβεβαίωση. Επίσης για την ιστορία να σημειώσουμε ότι το Nevera το οποίο κατέρριψε κάθε γνωστό ρεκόρ επιτάχυνσης και επιβράδυνσης δεν είχε καμία μετατροπή για να το επιτύχει και διέθετε ελαστικά Michelin Cup 2 R, τα οποία είναι για καθημερινή χρήση στον δρόμο σε οχήματα υψηλών και υπερυψηλών επιδόσεων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέες μπαταρίες από τη Rimac αλλά όχι για αυτοκίνητα
Στα άδυτα της Rimac
Το drift mode του Rimac Nevera σε κάνει… μάγκα