Menu
Live η κίνηση | Τιμές Καυσίμων Podcasts | Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτροκίνησης

ΝΕΑ

Το Pininfarina Battista και οι γοητευτικές του λεπτομέρειες

 • newsautoteam

Η Pininfarina ξεκίνησε επίσημα την παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού Battista, σηματοδοτώντας μια σημαντική στιγμή στην ιστορία της μάρκας.

Το Pininfarina Battista βγαίνει από τη μικρή γραμμή παραγωγής με τη «σφραγίδα» του δυνατότερου σπορ αυτοκινήτου που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Ιταλία.

What Car ?

 • Με αυτό τα έχεις όλα και με λίγα το μήνα

 • Είναι η απόλυτα μοναδική για τους μοναδικούς!

 • Η άλλη... ομάδα τα σπάει

 • Το μέλλον, τώρα ετοιμοπαράδοτο και με λίγα το μήνα

 • Από την αρχή μέχρι το τέλος, η παραγωγή ενός Battista διαρκεί 10 εβδομάδες, που αναλύονται σε 1.250 ώρες εργασίας. Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται στο Battista Atelier που βρίσκεται στο Cambiano της Ιταλίας, το οποίο παλαιότερα ήταν το κέντρο έρευνας και εξέλιξης της εταιρείας. Οι εγκαταστάσεις τώρα, έχουν ανακαινιστεί πλήρως με τις απαραίτητες τροποποιήσεις για να μπορούν να ανταποκριθούν στις κατασκευαστικές ανάγκες της Pininfarina.

  Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το Battista θα επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα, έχοντας ταυτόχρονα και αυτονομία (κατά WLTP) περίπου 500 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Επιπλέον, η Pininfarina ισχυρίζεται πως δεν θα υπάρχουν δύο αυτοκίνητα ίδια από το σύνολο της παραγωγής, καθώς οι δυνατότητες εξατομίκευσης γίνει το περιθώριο στους πελάτες να έχουν ο καθένας το δικό του, ιδιαίτερο αυτοκίνητο.

  Κάθε Battista θα κατασκευαστεί από μόλις 10 άτομα σε διάστημα 10 εβδομάδων, με 14 διαφορετικές ζώνες παραγωγής και διασφάλισης ποιότητας να είναι αυτές που απαρτίζουν το Battista Atelier. Ανάμεσα σε αυτές είναι η διαδικασία βαφής τριών εβδομάδων και πολλαπλές ζώνες εργασιών που απαιτούν στάση δύο ή περισσότερων ημερών, για να μπορέσουν να εξελιχτούν οι εργασίες πάνω στο αυτοκίνητο. Όταν φτάσει στον τελικό σταθμό εργασίας, τοποθετείται στο ειδικό μηχάνημα που μεταξύ άλλων, εξασφαλίζει και την λεπτομερή ευθυγράμμιση των τροχών.

  Χωρίς καμία αμφιβολία, το Battista μοιράζεται μεγάλο μέρος της ηλεκτρικής τεχνολογίας του και το πλαίσιο από ανθρακόνημα με το Rimac Nevera. Κάθε ιδιοκτήτης προσκαλείται στο Battista Atelier για να συναντήσει την ομάδα παραγωγής και να δει το αυτοκίνητό του να κατασκευάζεται. Η Pininfarina λέει ότι «δημιουργείται μια προσαρμοσμένη πρόταση σχεδίασης για κάθε πελάτη πριν προσκληθεί στο χώρο για να εργαστεί παρέα με τους σχεδιαστές, όπου στη συνέχεια οδηγούνται στις τελικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου τους».

  Οι επιλογές είναι τόσο πολλές που η Pininfarina λέει ότι υπάρχουν 128 εκατομμύρια πιθανές εσωτερικές διαμορφώσεις και 13,9 εκατομμύρια συνδυασμοί για το αμάξωμα, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως κανένα από τα 150 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν δεν θα μοιάζει με άλλο. Οι αγοραστές έχουν πλήρη υποστήριξη από τη στιγμή που παραγγείλουν το αυτοκίνητό τους, έως και αφού το παραλάβουν, με την Pininfarina να υπόσχεται πως για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος, θα μπορεί να στείλει κάποιον ειδικό για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα σε κάθε χώρα.

  Επιπλέον, η Pininfarina προσφέρει το Battista με τρεις επιλογές υποστήριξης. Η πρώτη είναι η Eccellenza που περιλαμβάνει τη συντήρηση πέντε ή δέκα ετών, η δεύτερη είναι η Futura που επεκτείνει την εγγύηση του συστήματος μετάδοσης και της μπαταρίας για συνολικά δέκα χρόνια και η τρίτη, η κορυφαία είναι η Eterna. Επιλέγοντας αυτή, οι αγοραστές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν κάποια ανταλλακτικά αμαξώματος επιπλέον, μήπως και χρειαστούν στο μέλλον, τα οποία θα κατασκευάζονται και θα βάφονται μαζί με το αυτοκίνητο, προκειμένου να εξασφαλίζεται το ιδανικό ταίριασμα του χρώματος, όποτε και αν απαιτηθεί η αντικατάσταση.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
  O Pininfarina ανοίγει ένα νέο εργοστάσιο για το Battista
  Θέλεις ένα ρολόι ασορτί με το Battista σου; (+video)
  Απίστευτο: H Pininfarina είχε αεροδυναμική σήραγγα πριν μισό αιώνα!

  Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

  Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ