Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τριαξονικά SUV 6×6: Τόλμη και γοητεία

Ελλάδα 23:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τριαξονικά SUV 6×6: Τόλμη και γοητεία

ΝΕΑ

Τριαξονικά SUV 6×6: Τόλμη και γοητεία

ΝΕΑ

Οι πολύ πλούσιοι, κάπως πρέπει να ξοδέψουν τα χρήματά τους με στυλ. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες γνωρίζουν τι να κάνουν για να τους βοηθήσουν σε αυτό…

Advertisement
Advertisement

Το 2013, η Mercedes-Benz AMG (όπως ονομαζόταν ακόμα, πριν μετονομαστεί σε Mercedes-AMG) παρουσίασε την G 63 6x6, ένα «εξωφρενικό» όχημα για τα δεδομένα της πολυτελούς εταιρείας αλλά τυπικό για την εκτός δρόμου δυνατότητα κίνησης του οχήματος.

Ουσιαστικά, ήταν ένα διπλοκάμπινο pickup όχημα με τρεις άξονες, με έξι τροχούς που έπαιρναν όλοι κίνηση μέσω πέντε ηλεκτρονικά ελεγχόμενων μπλοκέ διαφορικών, συνολικά. Διέθετε αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων όπως και κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού αυτών, ενώ για την κίνηση της G 63 6×6 φρόντιζε ο (τότε) V8 biturbo κινητήρας των 5,5 λίτρων της AMG ο οποίος απέδιδε 544 ίππους και είχε μέγιστη ροπή 760 Nm.

Advertisement
Advertisement

Τόσο το όνομα της Mercedes-Benz και το γεγονός ότι επρόκειτο για μια G-Class όσο και ο χαρακτήρας του οχήματος και το απρόσμενο δημιουργίας του οχήματος, δεν δυσκόλεψαν την εταιρεία να βρει αγοραστές, τουναντίον. Άλλωστε, οι θίνες της Μέσης Ανατολής θέλουν κάτι πιο άνετο και εντυπωσιακό από τις καμήλες για τη διάσχισή τους…

Η Mercedes-Benz σταμάτησε την παραγωγή της G 63 6×6 το 2015. Έκτοτε, και άλλες εταιρείες προσπάθησαν να τη μιμηθούν με δειλά ή προσεκτικά βήματα. Συνήθως, τα οχήματα που δημιουργούνται είναι ειδικές παραγγελίες οι οποίες βασίζονται στην G-Class, όπως το Mansory Gronos ή το αντίστοιχο (4×4, όμως) της Brabus.

Advertisement

Επίσης, έχουν δημιουργηθεί και κάποια που βασίζονται σε υπερπολυτελή μοντέλα, όπως για παράδειγμα αυτή η Rolls-Royce Phantom του 2005 που βλέπουμε παραπάνω, η οποία έχει το προσωνύμιο «Καβαλάρης της Αποκάλυψης».

Advertisement

Στη διαδικασία μπαίνουν και οι Αμερικανοί. με πιο «ταπεινά» οχήματα. Ωστόσο, στην αγορά των ΗΠΑ υπάρχουν ήδη κάποια pickup μοντέλα με τρεις άξονες τα οποία πωλούνται και επειδή εξυπηρετούν ουσιαστικές μεταφορικές ανάγκες και όχι μόνο για λόγους επίδειξης (του ιδιοκτήτη) και εντυπωσιασμού (των άλλων).

Πάντως, η συγκεκριμένη υποκατηγορία οχημάτων, δηλαδή των 6×6, φαίνεται να έχει δυναμική. Αναλυτές της αγοράς αυτοκινήτου εκτιμούν πώς εάν κάποια εταιρεία αποφασίσει να κατασκευάζει μερικά από αυτά, θα βρει τους πελάτες που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το μεγάλο ποσό που απαιτείται για να το αποκτήσουν.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να μην είναι μόνη της η 6τροχη Mercedes G-Class
Hennessey Mammoth 6×6 με 1.200 ίππους!
Η απάντηση της Lamborghini στο 6×6 της Mercedes