Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Για να μην είναι μόνη της η 6τροχη Mercedes G-Class

Ελλάδα 8:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Για να μην είναι μόνη της η 6τροχη Mercedes G-Class

ΝΕΑ

Για να μην είναι μόνη της η 6τροχη Mercedes G-Class

ΝΕΑ

Πως θα ήταν αν εκτός από τη Mercedes, έμπαιναν κι άλλες εταιρείες στο «χορό» των 6τροχών SUV; Οι ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες, έχουν την απάντηση.

Advertisement
Advertisement

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα 6τροχα ως υπερβολή που είναι δικαιολογημένη αν ο ιδιοκτήτης είναι κάποιος Σεΐχης ή rapper.

Όλα ξεκίνησαν το 2013 όταν η Mercedes-AMG δημιούργησε ένα pickup με τρεις άξονες, βασισμένο στην G63 και του έβαλε τιμή κάτι παραπάνω από 450 χιλιάδες ευρώ (451.010 για την ακρίβεια). Αυτό που πρόσφερε η εταιρεία, ήταν ένα ιδιαιτέρως εξωστρεφές εκτός δρόμου μοντέλο με 544 ίππους από τον 5,5 λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα και κάθε στοιχείο εξοπλισμού άνεσης που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Όπως ήταν αναμενόμενο και απόλυτα φυσικό, οι βελτιωτές άρχισαν να παρουσιάζουν αντίστοιχες προτάσεις που βασιζόντουσαν είτε σε μοντέλα παραγωγής, είτε σε στρατιωτικά οχήματα που είχαν τις προϋποθέσεις να φτάσουν σε ακραία σημεία επέμβασης.

Advertisement
Advertisement

Οι Mansory, Brabus και Dartz ήταν μόνο μερικοί από όσους έφτιαξαν μοντέλο 6×6 αντίστοιχο με βάση τη G-Class και για να διαφοροποιήσουν τη δική τους πρόταση, έκαναν κάθε λογής αισθητική ακροβασία. Ακόμα όμως και αυτό, μας φέρνει μπροστά στην «απορία», πως θα ήταν κάποια άλλα δημοφιλή μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας σε έκδοση 6×6; Από τα SUV της Audi και της BMW έως το σκληροτράχηλο Lada Niva και από το Toyota Land Cruiser έως τα pick up των Nissan και VW, όλα τα τετρακίνητα αυτοκίνητα φαίνεται πως έχουν δικαίωμα στο όνειρο χάρη στους… καλλιτέχνες των pixels.

Πηγή: Rostislav Prokop, Tobias Buttner

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Κι όμως το έκανε: Ουκρανός τράκαρε με μαχητικό MiG 29
H φθηνότερη Bentley κοστίζει 463 ευρώ
Μια κόντρα με αποτέλεσμα- έκπληξη για την Mustang (VIDEO)