Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Brabus αποκάλυψε την G 63 Pickup με 900 ίππους

Ελλάδα 9:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Brabus αποκάλυψε την G 63 Pickup με 900 ίππους

ΝΕΑ

Η Brabus αποκάλυψε την G 63 Pickup με 900 ίππους

ΝΕΑ

Το τελευταίο δημιούργημα της Brabus είναι μια έκδοση pick up του G63 που με τις κατάλληλες επεμβάσεις αποδίδει 900 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Θα είναι ένα ιδιαίτερα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο, που προφανώς θα απευθύνεται και σε πολύ περιορισμένο κοινό, το οποίο θα μπορεί να διαθέσει 655.000 ευρώ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Brabus ασχολείται με το μοντέλο της Mercedes-AMG αλλά η συγκεκριμένη απόδοση δεν έχει προηγούμενο. Θυμίζουμε πως στην προηγούμενη εκδοχή του, η πρόταση που είχε στη σφραγίδα της Brabus, εμφάνιζε απόδοση 800 ίππων (2020). Ο κινητήρας από τον οποίο προκύπτει η ισχύς των 900 ίππων και η ροπή των 1.250 Nm (που όμως περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 1.050 Nm για την καλή υγεία των μερών της μετάδοσης), είναι ο γνωστός V8 με τη χωρητικότητα των 4,4 λίτρων. Από εκεί και πέρα, οι επεμβάσεις της Brabus περιελάμβαναν και την αντικατάσταση των δύο turbo με άλλα –προφανώς- μεγαλύτερα, τα οποία φυσικά υποστηρίζονται και από άλλη κεντρική μονάδα διαχείρισης της τροφοδοσίας.

Advertisement
Advertisement

Οι επιδόσεις της συγκεκριμένης G63 με το επιμηκυμένο μεταξόνιο είναι τέτοιες που δικαιολογούν το χαρακτηρισμό supercar. Για τα 100 χλμ./ώρα από στάση, η G63 της Brabus χρειάζεται μόλις 4,4 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα είναι περιορισμένη στα 210 χλμ./ώρα για λόγους ασφαλείας, μια και το μοντέλο συνδυάζεται με ελαστικά παντός εδάφους που έχουν εγγενείς περιορισμούς σε ότι έχει να κάνει με την ταχύτητα κίνησης του αυτοκινήτου. Τα ελαστικά αυτά είναι της Pirelli (Scorpion ATR), έχουν διαστάσεις 325/55 και φιλοξενούνται σε σφυρήλατους τροχούς των οποίων η διάμετρος είναι 22 ίντσες.

Η μεγάλη απόσταση από το έδαφος (49 εκατοστά), εξασφαλίζει την πρόσβαση σε κάθε είδους έδαφος, ανεξάρτητα από το αν ο ιδιοκτήτης θα το τολμήσει. Το 900 XLP είναι με μεγαλύτερο πλάτος από την «κοινή» G-Class κατά 11,6 εκατοστά, ενώ το συνολικό μήκος έχει φτάσει τα 5,31 μέτρα. Όλα τα παραπάνω, δεν έρχονται χωρίς κόστος και όπως μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς, το Brabus 900 XLP «One of Ten» και μόνο για την περιορισμένη του παραγωγή μια και μόνο 10 θα παραχθούν, θα ήταν ακριβό. Ίσως όχι τόσο ακριβό που να απαιτείται η καταβολή των €655.000 ευρώ αλλά όσοι θα ενδιαφερθούν πραγματικά για την απόκτησή του, θα το καταλάβουν.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Brabus 900 Crawler: Το buggy των 900 χιλιάδων ευρώ (+video)
Αυτή είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα στην ιστορία της Brabus (+video)
Ξεπούλησε μέσα σε 2 λεπτά το Brabus 1300 R

Advertisement

 

 

 

Advertisement