Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια είναι τα μελλοντικά πλάνα της Mazda;

Ελλάδα 3:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια είναι τα μελλοντικά πλάνα της Mazda;

ΝΕΑ

Ποια είναι τα μελλοντικά πλάνα της Mazda;

ΝΕΑ

Η Mazda, ανακοίνωσε το καινούργιο επιχειρηματικό σχέδιό της μέχρι το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε το οποίο αναμένεται να έχει ενδιαφέρον και κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία δύο χρόνια η Mazda έχει αρχίσει να χαράζει ουσιαστικότερα τη νέα στρατηγική της η οποία έχει απώτερο στόχο τη μετάβαση της προς στην ηλεκτροκίνηση. Πλέον, τα ανώτατα στελέχη της καθόρισαν τις λεπτομέρειες της διαδικασίας για την υλοποίηση του προγράμματος και ανακοίνωσαν τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το πλάνο εξηλεκτρισμού των νέων μοντέλων της απαρτίζεται από τρία επιμέρους στάδια τα οποία θα εφαρμοστούν διαδοχικά. Το πρώτο, αφορά στις διαδικασίες μέχρι το 2024. Σε αυτό, προβλέπεται ότι εντός των επόμενων δύο ετών θα προστεθούν περισσότερες υβριδικές και Plug-in Hybrid εκδόσεις των υπαρχόντων μοντέλων της. Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι ως το τέλος τού 2025 η ιαπωνική εταιρεία θα παρουσιάσει πέντε νέα μοντέλα τα οποία θα έχουν κινητήρα υβριδικής διάταξης PHEV.

Advertisement
Advertisement

Το δεύτερο στάδιο αφορά στο χρονικό διάστημα 2025-2027. Βάσει του στρατηγικού πλάνου, σε αυτό θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην εξέλιξη και παραγωγή νέων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων καθώς και στην μεγαλύτερη προσαρμογή τής εταιρείας στο τότε ισχύον Πρωτόκολλο προστασίας του περιβάλλοντος. Σε αυτή την περίοδο, τα ηλεκτρικά μοντέλα της θα αρχίσουν να διατίθεται στις περισσότερες αγορές ανά τον κόσμο και όχι μόνο στην ευρωπαϊκή.

Το τρίτο μέρος του επιχειρηματικού πλάνου αφορά στα έτη 2027 έως 2030. Σε αυτό το διάστημα, θα ενισχυθεί η ηλεκτροκίνηση των καινούργιων μοντέλων της και θα ζητηθεί από τους προμηθευτές της να ενσωματώσουν πρακτικές που θα μειώνουν τη συνολική εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα σε όλη τη διαδικασία επιμελητείας και τροφοδοσίας για την παραγωγή των αυτοκινήτων της.

Advertisement

Η Mazda θα συνεχίσει να προμηθεύεται μπαταρίες για τα εξηλεκτρισμένα και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της από την Panasonic αλλά θα συνεργαστεί και με την Envision AESC γι’ αυτόν τον σκοπό. Τέλος, έγινε γνωστό ότι θα επενδύσει στην εξέλιξη και παραγωγή των δικών της μπαταριών με σκοπό να πληρούν τα δεδομένα που θα θέτει αλλά και να μειωθεί το κόστος για την εταιρεία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O wankel επιστρέφει αλλά αλλιώς στο Mazda MX-30
Mazda: Επενδύει φουλ στα ηλεκτρικά, ετοιμάζει το διάδοχο του RX-8;
Mazda CX-60: Προτεραιότητα η θέση οδήγησης

 

 

Advertisement