Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια εταιρεία θα ξεπεράσει φέτος την Tesla σε πωλήσεις;

Ελλάδα 22:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια εταιρεία θα ξεπεράσει φέτος την Tesla σε πωλήσεις;

ΝΕΑ

Ποια εταιρεία θα ξεπεράσει φέτος την Tesla σε πωλήσεις;

ΝΕΑ

Η Tesla έχει δημιουργήσει τη φήμη της η οποία «εξαργυρώνεται» σε πωλήσεις παγκοσμίως. Ωστόσο, φαίνεται ότι ίσως να χάσει την πρωτοκαθεδρία της από ανταγωνίστριά της εταιρεία, η οποία δεν είναι αυτή που νομίζετε.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla, το πρώτο εξάμηνο του έτους, πούλησε περίπου 564.000 καινούργια οχήματα σε όλο τον κόσμο, αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί σε ποσοστιαία αύξηση 46% συγκριτικά με αυτόν του ίδιου χρονικού διαστήματος του 2021.

Ωστόσο, η αύξηση αυτή είναι μικρή εάν συγκριθεί με την αντίστοιχη της κινεζικής ΒYD. Βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε αυτή, το πρώτο εξάμηνο του 2022 πούλησε περίπου 641.000 οχήματά της, τόσο αμιγώς ηλεκτρικά, όσο και τεχνολογίας Plug-in Hybrid και Mild Hybrid. Αυτό «μεταφράζεται» σε ποσοστιαία αύξηση 314,9%.

Advertisement
Advertisement

Η BYD Auto Company Ltd, όπως είναι η πλήρης ονομασία της, ιδρύθηκε το 2003 και έχει την υποστήριξη του Warren Buffet, του γνωστού μεγαλοεπενδυτή και δισεκατομμυριούχου. Τα αρχικά στην ονομασία της προέρχονται από την αγγλική φράση «Built Your Dreams».

Πέρυσι, η BYD πούλησε περίπου 600.000 ηλεκτρικά και εξηλεκτρισμένα οχήματά της παγκοσμίως και φέτος έχει θέσει ως στόχο το 1,5 εκατομμύριο νέα οχήματα. Αυτό σημαίνει ότι και τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματά της θα είναι περισσότερα από πέρυσι.

Advertisement

Η πρόβλεψη (και ταυτόχρονα ο στόχος) των Κινέζων είναι να φτάσουν οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας τουλάχιστον τις 600.000 και τουλάχιστον άλλα τόσα PHEV ή MHEV εντός της χρονιάς, παγκοσμίως. Εάν επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες τους τότε η BYD θα ξεπεράσει την Tesla σε πωλήσεις ηλεκτρικών, τουλάχιστον με τα ως τώρα δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BYD θα προμηθεύει την Tesla;
Πετρόπουλος: Το ηλεκτρικό λεωφορείο της BYD στα Τρίκαλα
Είναι πράγματι τόσο επαναστατική η νέα EV πλατφόρμα της BYD; (+video)

Advertisement