Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Δεν θα πιστεύετε τι όνομα έδωσε η BYD στο νέο της PHEV

Ελλάδα 6:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν θα πιστεύετε τι όνομα έδωσε η BYD στο νέο της PHEV

Mobility

Δεν θα πιστεύετε τι όνομα έδωσε η BYD στο νέο της PHEV

Mobility

Η Κινέζικη BYD παρουσιάζει το νέο της plug-in υβριδικό sedan, με όνομα που δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας για τις προθέσεις της σε σχέση με τον ανταγωνισμό της κατηγορίας.

Advertisement
Advertisement

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Guangzhou τον Νοέμβριο, η BYD παρουσίασε το Destroyer 05, ένα plug-in υβριδικό σεντάν για την κινεζική αγορά.

Έχοντας δυνατότητα κίνησης μόνο με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας έως και για 120 χιλιόμετρα, το Destroyer 05 είναι όσο φανταχτερό αφήνει να εννοηθεί το όνομά του. Με μια τεράστια οθόνη αφής για το σύστημα ψυχαγωγίας, όπως είναι στα Tesla, μαζί με πολλά χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας. Το ιδιαίτερο όνομα, είναι μέρος της σειράς των plug-in υβριδικών «Warship» που έχει στη «φαρέτρα» της η Κινέζικη εταιρεία, που πωλούνται παράλληλα με τη σειρά ηλεκτρικών οχημάτων «Marine Life» στο νεοσύστατο δίκτυο πωλήσεων Ocean Net της BYD.

Advertisement
Advertisement

Το Destroyer 05 τοποθετείται με βάσει τις διαστάσεις του, μεταξύ των σεντάν Toyota Corolla και Camry. Με μήκος 4.780 χιλ., πλάτος 1.837 χιλ. και ύψος 1.495 χιλ. ενώ το μεταξόνιό του είναι 2. 710 χιλ. το Destroyer έχει εξωτερική σχεδίαση χαρακτηριστική για Κινέζικο sedan. Με λεπτές μονάδες φωτισμού LED, μια μεγάλη μάσκα που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του μπροστινού προφυλακτήρα και ιδιαίτερα αεροδυναμική σιλουέτα.

Στο εσωτερικό, το σημαντικότερο χαρακτηριστικό είναι η οθόνη αφής 15,6 ιντσών που συνδυάζεται με πίνακα οργάνων που προβάλλεται αντίστοιχα σε ψηφιακή οθόνη 8,8 ιντσών. Το Destroyer 05 προσφέρεται σε δύο plug-in υβριδικές παραλλαγές που διαθέτουν το υβριδικό σύστημα DM-i της BYD με δύο μεγέθη μπαταριών. Και οι δύο εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων απόδοσης 110 ίππων και διαθέτουν έναν ή δύο ηλεκτρικούς κινητήρες για συνδυασμένη ισχύ 179 ή 200 ίππων αντίστοιχα.

Advertisement

Η μικρότερη μπαταρία προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 55 χιλιομέτρων, ενώ η μεγαλύτερη επιτρέπει στην αυτονομία με χρήση αμιγώς ηλεκτρικής ενέργειας να φτάνει τα 120 χιλιόμετρα. Η BYD δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την τιμή για το Destroyer 05 αλλά αναφορές από τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι θα κοστίσει λίγο παραπάνω από 20.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Είναι πράγματι τόσο επαναστατική η νέα EV πλατφόρμα της BYD; (+video)
Νέο BYD Dolphin με τεχνολογία από την… Porsche
Φουλ του gadget στην αναβάθμιση λογισμικού των Tesla (+video)

 

 

Advertisement