Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο BYD Dolphin με τεχνολογία από την… Porsche

Ελλάδα 3:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο BYD Dolphin με τεχνολογία από την… Porsche

ΝΕΑ

Νέο BYD Dolphin με τεχνολογία από την… Porsche

ΝΕΑ

Το Dolphin είναι το πρώτο ηλεκτρικό compact μοντέλο της BYD, που θα προσφέρει τεχνολογία 800V. Θα είναι όμως αξιόπιστο;

Advertisement
Advertisement

Η κινέζικη BYD κάνει αυτό που κάνει καλά: Να αντιγράφει οτιδήποτε είναι άξιο… αντιγραφής! Αυτό μπορεί να είναι από σχεδιαστικής σκοπιάς, αλλά και τεχνολογικής. Μιλώντας για αντιγραφές, η εταιρεία παρουσίασε ένα νέο compact μοντέλο στη Σαγκάη με ονομασία “Dolphin” (ναι, έτσι το βαφτισαν).

Το Dolphin, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας αισθητικός συνδυασμός από πολλά μοντέλα διαφορετικών εταιρειών, αποτελεί το πρώτο μοντέλο της φίρμας που φέρει τεχνολογία 800V. Να σημειώσουμε ότι αυτή την τεχνολογία διαθέτει η Porsche Taycan και το Audi e-Tron GT μιας και βασίζονται στην ίδια J1 πλατφόρμα.

Advertisement
Advertisement

Ουσιαστικά αυτό μεταφράζεται σε ταχύτατες φορτίσεις της μπαταρίας, επομένως και μικρές -χρονικά- στάσεις σε σταθμούς φόρτισης.

Η BYD αναφέρει ότι η ηλεκτρική αυτονομία του Dolphin θα αγγίζει 1.000 χιλιόμετρα και θα εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα 70 kW. Η χωρητικότητα της μπαταρίας παραμένει ένα… μυστικό, ωστόσο η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 150 χλμ./ώρα.

Advertisement

Το μήκος του κινέζικου μοντέλου είναι 4 μέτρα και το πλάτος και το ύψος ανέρχονται σε 1,8 μέτρα και 1,6 μέτρα αντίστοιχα. Για το αν τελικά το BYD Dolphin περάσει στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου, είναι ακόμα άγνωστο, αλλά μην περιμένετε και πάνω σε… αναμμένα κάρβουνα.

Εσείς θα θέλατε να πωλείται και στην Ευρώπη; Θα το εμπιστευόσασταν;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίθανη πηγή υπέρογκων κερδών για την κινέζικη BYD
Η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος επίσημος εισαγωγέας της BYD
Έρχονται Ελλάδα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα BYD