Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BYD θα προμηθεύει την Tesla;

Ελλάδα 9:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BYD θα προμηθεύει την Tesla;

ΝΕΑ

Η BYD θα προμηθεύει την Tesla;

ΝΕΑ

Η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία BYD ετοιμάζεται να προμηθεύει την Tesla με τις μπαταρίες της.

Advertisement
Advertisement

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων στον κόσμο προμηθεύει άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες με τις μπαταρίες της, συμπεριλαμβανομένης της Toyota. Μάλιστα, η BYD είναι υπεύθυνη και για την ανάπτυξη μιας νέας καινοτόμου μπαταρίας, η οποία έχει μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με τις παραδοσιακές μπαταρίες.

Ο αντιπρόεδρος της BYD, Lian Yubo, ανέφερε στην κρατική τηλεόραση της Κίνας ότι η Tesla θα γίνει σύντομα ένας από τους πελάτες της και ότι τώρα είναι καλοί φίλοι με τον Elon Musk. Προς το παρόν, η Tesla προμηθεύεται τις μπαταρίες από την CATL και χρησιμοποιεί τις νέες καινοτόμες μπαταρίες στο Gigafactory της Σαγκάης. Η CATL έχει γίνει ένας τόσο σημαντικός προμηθευτής για την Tesla που σχεδόν τα μισά από τα οχήματα της που έχει κατασκευάσει το πρώτο τρίμηνο ήταν εξοπλισμένα με νέας τεχνολογίας μπαταρίες.

Advertisement
Advertisement

Το Reuters σημειώνει ότι αυτή η τεχνολογία (lithium-iron-phosphate) αποτελεί την φθηνή εναλλακτική λύση στις κυψέλες μπαταριών νικελίου-κοβάλτιο (nickel-cobalt).

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμφωνία προμήθειας μπαταριών της BYD και της Tesla δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμες, όπως και το χρονοδιάγραμμα. Επομένως, οι δύο εταιρείες βρίσκονται ακόμα σε συζητήσεις….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Ford προβοκάρει –πάλι- την Tesla
Η Tesla θέλει να κάνει malls τους σταθμούς φόρτισης
Tesla: Cybertruck ακούμε και Cybertruck δε βλέπουμε!

Advertisement