Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Είναι πράγματι τόσο επαναστατική η νέα EV πλατφόρμα της BYD; (+video)

Ελλάδα 17:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Είναι πράγματι τόσο επαναστατική η νέα EV πλατφόρμα της BYD; (+video)

ΝΕΑ

Είναι πράγματι τόσο επαναστατική η νέα EV πλατφόρμα της BYD; (+video)

ΝΕΑ

Η BYD παρουσιάζει ένα πρωτοποριακό πλαίσιο για ηλεκτρικά, το οποίο θα χαρίζει στα μοντέλα εντυπωσιακή αυτονομία, ισχυρές επιδόσεις και μικρούς χρόνους φόρτισης.

Advertisement
Advertisement

Στην παρουσίαση μιας έξυπνης ηλεκτρικής πλατφόρμας προχώρησε η BYD Auto, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα και δεύτερος παγκοσμίως πίσω μόνο από την Tesla.

Πρόκειται για την αρχιτεκτονική e-platform 3.0 που είναι σχεδιασμένη για τα νέας γενιάς ισχυρών επιδόσεων ηλεκτρικά της μάρκας και, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, βασίζεται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: ευφυΐα, αποτελεσματικότητα, ασφάλεια και αισθητική.

Το πλαίσιο ενσωματώνει ένα in-house λειτουργικό σύστημα, που επιτρέπει συνεχείς αναβαθμίσεις και είναι πλήρως «ανοιχτό» στους developers της εταιρείας. Αυτό προσφέρει βέλτιστη επικοινωνία μεταξύ του οχήματος και του περιβάλλοντος, την ίδια ώρα που φέρνει την επανάσταση στα πεδία της αυτονομίας και των υπόλοιπων οδικών χαρακτηριστικών.

Advertisement
Advertisement

Η πλατφόρμα εξοπλίζεται με μια νέα αντλία θερμότητας που μεγιστοποιεί την αυτονομία κίνησης στις χαμηλές θερμοκρασίες. Η κατανάλωση ενέργειας ανά 100 χλμ. περιορίζεται κατά 10%, την ίδια ώρα που η αυτονομία κίνησης είναι 10% αυξημένης κατά τους χειμερινούς μήνες.

Η μπαταρία που χρησιμοποιείται είναι τύπου λιθίου με φωσφορικό σίδηρο (lithium iron prosphalte, LFP) και αποτελεί δομικό στοιχείο του πλαισίου διπλασιάζοντας τον βαθμό ακαμψίας του αμαξώματος. Ακόμα θα μπορεί να φορτίσει με κύκλωμα 800V, γεγονός που θα επιτρέπει τον ταχύτατο ανεφοδιασμό των μοντέλων της.

Advertisement

Ειδικότερα, η BYD υποστηρίζει πως θα είναι εφικτή μια αυτονομία της τάξεως των 1.000 χλμ., την ίδια ώρα που πέντε λεπτά φόρτισης θα εφοδιάζουν το όχημα με 145 χλμ. αυτονομίας.

Advertisement

Πρωτοποριακό είναι επίσης και το ενιαίο σύστημα κίνησης που απαρτίζεται από 8 μεμονωμένα συστήματα (DC converter, on board φορτιστής, κινητήρας, ηλεκτρομειωτήρας, ελεγκτής κινητήρα, σύστημα διαχείρισης μπαταρίας κ.ο.κ.) βελτιστοποιώντας τη συνολική απόδοση κατά τουλάχιστον 89%.

Η πλατφόρμα, τέλος, ακόμα θα παρέχει χείρα βοηθείας στα οχήματα ώστε να ολοκληρώσουν το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δλ., κάτι που τα καθιστά και fun-to-drive.

Τέλος, η platform 3.0 θα επαναπροσδιορίσει και τον σχεδιασμό των μοντέλων, παρουσία κοντών προβόλων, μεγαλύτερου μεταξονίου, χαμηλότερου κέντρου βάρους, περισσότερων χώρων και συντελεστή οπισθέλκουσας (cD) 0,21.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
TOGG: Προσηλυτίζει τους Τούρκους στα ηλεκτρικά
Ρωσία: «Αέρα» τα ηλεκτρικά από τα διόδια
Αποκλειστικό: Επιδότηση φορτιστών και για εταιρείες