Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla Model Y: Επιπλέον δύναμη τέλος

Ελλάδα 13:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla Model Y: Επιπλέον δύναμη τέλος

ΝΕΑ

Tesla Model Y: Επιπλέον δύναμη τέλος

ΝΕΑ

Το Model Y της Tesla δεν δέχεται πλέον την αναβάθμιση της δύναμης. Η εταιρία από το Palo Alto σταμάτησε (ξαφνικά) να έχει διαθέσιμη την ενίσχυση της δύναμης για το Crossover χωρίς όμως να έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα.

Advertisement
Advertisement

Γιατί σταμάτησαν οι αναβαθμίσεις στο Model Y; Θα βγει από το line up της Tesla;

Όταν η Tesla ξεκίνησε την παράδοση του νέου μοντέλου Y, όσοι από τους κατόχους της Standard έκδοσης του crossover, ήθελαν πλήρωσαν κάτι παραπάνω (1900 € περίπου) και βελτίωσαν τα αυτοκίνητά τους για καλύτερη επιτάχυνση. Όπως γνωρίζετε, η Tesla αναβαθμίζει μόνη της τα μοντέλα της και ψάχνει διάφορες επιλογές για να πάρει περισσότερα χρήματα από πελάτες που αρχικά προτίμησαν μία απλή έκδοση των μοντέλων της, αντί μίας ακριβότερης.

Advertisement
Advertisement

Παρόλο που οι παραδόσεις (για αυτοκίνητα που έχουν παραγγελθεί πέρυσι) μόλις ξεκίνησαν, το Model Y Standard δεν είναι πλέον διαθέσιμο, ενώ δεν υπάρχει και η αναβάθμιση για την επιτάχυνση σε κανένα άλλο μοντέλο της σειράς “Y”. Η απλή έκδοση του crossover έχει αφαιρεθεί από το line up της Tesla επειδή, όπως είπε ο Elon Musk, δεν ταιριάζει στην ποιότητα της γκάμας.

Αυτό μπορεί να ερμηνευθεί ως: «το αυτοκίνητο ήταν πολύ φθηνό και τα περιθώρια κέρδους δεν ήταν αρκετά μεγάλα, οπότε απλώς το αφαιρέσαμε από την γκάμα». Το φθηνότερο μοντέλο Y, που μπορούν να παραγγείλουν οι πελάτες και να το παραλάβουν του χρόνου είναι το Model Y Long Range που ξεκινά στην Ελλάδα από 62990 ευρώ.

Η Tesla αποφάσισε απλώς να αφαιρέσει την δαπανηρή (για αυτήν) αναβάθμιση που πρόσθετε 50 ίππους. Αυτό θα έκανε την Standard έκδοση του crossover ταχύτερη από το Model Y Long Range.

Advertisement

Ακόμη δεν είναι σαφές τι θα γίνει με εκείνους τους ιδιοκτήτες που έχουν ήδη πληρώσει για την αναβάθμιση. Τα αυτοκίνητά τους μπορεί απλώς να παραμείνουν πιο γρήγορα (και να έχουν premium τιμή στην αγορά μεταχειρισμένων) ή κάποια στιγμή, η Tesla θα τους ρωτήσει αν θέλουν πίσω τα χρήματά τους.

Ως τώρα τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεκινάει διαφημίσεις η Tesla…
Γκρινιάρης και ανικανοποίητος με την Tesla ο Elon Musk
Χαμηλόμισθοι οι εργαζόμενοι της Tesla – Πόσα παίρνουν;