Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πάνω από 1.000 PS το Toyota GR Super Sport

Ελλάδα 3:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πάνω από 1.000 PS το Toyota GR Super Sport

ΝΕΑ

Πάνω από 1.000 PS το Toyota GR Super Sport

ΝΕΑ

To hypercar της Toyota μπορεί να θυμίζει εμφανισιακά αγωνιστικό αυτοκίνητο, ωστόσο αναμένεται να είναι ισχυρότερο ακόμα και από του Le Mans.

Advertisement
Advertisement

H Toyota έχει δημιουργήσει μια μεγάλη συζήτηση γύρω από το όνομά της τον τελευταίο καιρό, κυρίως λόγω εκδόσεων GR που λανσάρει για τα περισσότερα μοντέλα της. Οι λάτρεις της γρήγορης οδήγησης εκτίμησαν τα GR Yaris και GR Supra, ενώ πριν από περίπου ένα μήνα ανακοίνωσε και τον ερχομό του νέου GR 86. Παράλληλα, δημοσιεύματα αναφέρουν για νέα GR Corolla, ακόμα και ισχυρή έκδοση του Hilux. Όπως όλα δείχνουν, η Toyota δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί.

Περίπου τρία χρόνια πριν, ένα πρωτότυπο GR Super Sport είχε κάνει την εμφάνισή του, ενώ σε περίπου ένα χρόνο από τώρα θα λανσαριστεί η έκδοση παραγωγής με την ονομασία GR 010. Το εν λόγω μοντέλο θα τοποθετηθεί στην κορυφή των αυτοκινήτων επιδόσεων της Toyota και θα είναι το αντίπαλο δέος των Aston Martin Valkyrie και Mercedes-AMG One.

Advertisement
Advertisement

To GR 010 εφοδιάζεται με υβριδικό σύνολο, το οποίο είναι τοποθετημένο στο κέντρο του αμαξώματος. Πιο συγκεκριμένα, υιοθετείται ο 2.4 twin-turbo V6 κινητήρας, που συναντάμε στο αγωνιστικό TS050 Hybrid. Η συνδυαστική απόδοση αναμένεται να φτάνει λίγο πάνω από τα 1.000 PS, περισσότερα από το πρώην μοντέλο του Le Mans.

Φυσικά το κόστος απόκτησης του hypercar της Toyota δεν είναι ακόμα γνωστό, αλλά σίγουρα η παραγωγή θα είναι περιορισμένη, ίσως να είναι λιγότερα και από 20 αυτοκίνητα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς ακούγεται ο νέος κινητήρας υδρογόνου της Toyota; (+video)
Η σχεδίαση του ηλεκτρικού Toyota bZ4X (video)
Toyota GR 86: Και shooting brake έχω…