Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς ακούγεται ο νέος κινητήρας υδρογόνου της Toyota; (+video)

Ελλάδα 17:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς ακούγεται ο νέος κινητήρας υδρογόνου της Toyota; (+video)

ΝΕΑ

Πώς ακούγεται ο νέος κινητήρας υδρογόνου της Toyota; (+video)

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρεία μας δίνει τη δυνατότητα ν’ απολαύσουμε την μπάσα και επιβλητική χροιά του νέου της μοτέρ, το οποίο «καίει» υδρογόνο.

Advertisement
Advertisement

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες μέρες, η Toyota εξελίσσει έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης που αντί για βενζίνη ή πετρέλαιο θα «καίει» συμπιεσμένο υδρογόνο.

Το εν λόγω μοτέρ βασίζεται στον γνώριμο τούρμπο τρικύλινδρο 1.600αρη του GR Yaris – υποβληθείς σε κάποιες τροποποιήσεις που αφορούν τα συστήματα τροφοδοσίας και ψεκασμού καυσίμου.

Η νέα τεχνολογία θα δοκιμαστεί στην πράξη, μιας και θα συνιστά την πηγή τροφοδότησης σε μια αγωνιστική εκδοχή της Corolla Sport που θα συμμετέχει στους αγώνες αντοχής Super Taikyu.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρει ο Ιάπωνας Κατασκευαστής, η καύση σε έναν κινητήρα υδρογόνου γίνεται γρηγορότερα απ’ ό,τι σε έναν βενζίνης, έχοντας καλύτερη απόκριση. Παράλληλα, πέρα από την καύση μηδενικών ποσοτήτων λαδιού κατά την οδήγηση, τα συγκεκριμένης τεχνολογίας μοτέρ δεν εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα (CO2).

Ο κινητήρας του GR Yaris

Εκτός από το θετικό οικολογικό πρόσημο, οι κινητήρες υδρογόνου μπορούν και διατηρούν ανόθευτη την οδηγική απόλαυση των θερμικών μοτέρ, μέσω του επιβλητικού παραγόμενου ήχου και των «μεθυστικών» κραδασμών.

Η Toyota, μάλιστα, δημοσίευσε ένα βίντεο όπου γινόμαστε μάρτυρες της επιβλητικής ηχητικής χροιάς μιας «υδρογονοκίνητης» αγωνιστικής Corolla. Ο παραγόμενος ήχος είναι αναμφίβολα πιο μπάσος και τραχύς απ’ ό,τι θα περιμέναμε, κάτι που επιβεβαιώνει και ο οδηγός αγώνων της μάρκας, Hiroaki Ishiura.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Άνοδο-ρεκόρ 142% σημείωσαν οι πωλήσεις νέων ΙΧ τον Μάρτιο!
Επίσημο: Απογειώθηκαν οι πωλήσεις αυτοκίνητων στην Ελλάδα
Peugeot 2008: Το Ελληνικό Car Of The Year σαρώνει σε πωλήσεις

Advertisement