Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota επιβεβαιώνει την παραγωγή του GR Super Sport

Ελλάδα 19:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Toyota επιβεβαιώνει την παραγωγή του GR Super Sport

ΝΕΑ

Η Toyota επιβεβαιώνει την παραγωγή του GR Super Sport

ΝΕΑ

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Toyota ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο που θα ενσωματώνει την τεχνολογία των motorsport και πιο συγκεκριμένα την παράδοσή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, προσαρμοσμένη σε αυτοκίνητο δρόμου.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Στο τελευταίο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, στο περίπτερο της ιαπωνικής φίρμας, την παράσταση έκλεβε το πρωτότυπο GR Super Sport Concept, που αποτελεί ουσιαστικά το πώς φαντάζονται οι ιθύνοντες της εταιρείας και του αγωνιστικού τμήματος Gazoo Racing, τον εκπρόσωπό τους στην κατηγορία των hypercars. Πλέον, το συγκεκριμένο όχημα δεν θα μείνει στην πρωτότυπη μορφή του, καθώς οι άνθρωποι της ιαπωνικής φίρμας αποφάσισαν να το φέρουν στην παραγωγή, ορμώμενοι από την πρόσφατη επιτυχία τους στις 24 Ώρες του Le Mans.

5_1-chariatis-530

Δύο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου μοντέλου. Το πρώτο αφορά την αεροδυναμική του αμαξώματος με το GR Super Sport ακολουθεί σε πολλά σημεία την σχεδίαση των πρωτότυπων LMP1 και LMP2, καθώς διαθέτει μια σειρά από πτερύγια, αεροτομές και ειδικά τοποθετημένους αεραγωγούς. Φυσικά, το ύψος είναι το χαμηλότερο δυνατό και η καμπίνα είναι τραβηγμένη όσο το δυνατόν πιο πίσω.

Advertisement

2_1-chariatis-640

Αλλά το σημαντικότερο σημείο βρίσκεται κάτω από το αμάξωμα και αφορά τον κινητήρα. Το πρωτότυπο εφοδιάζεται με ένα V6 μηχανικό σύνολο 2,4 λίτρων, το οποίο είναι τοποθετημένο στο κέντρο, διαθέτει δύο υπερσυμπιεστές, και το υβριδικό σύστημα της Toyota THS-R, προερχόμενο από τα αγωνιστικό πρωτότυπο TS-050. Η συνδυαστική απόδοση του δε, αγγίζει τους 1.000 ίππους.

Advertisement