Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Aston Martin Valkyrie στο δρόμο

Ελλάδα 5:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Aston Martin Valkyrie στο δρόμο

ΝΕΑ

Η Aston Martin Valkyrie στο δρόμο

ΝΕΑ

Για πρώτη φορά σε δημόσιο δρόμο, η Valkyrie, το πιο ακραίο δημιούργημα με την υπογραφή της Aston Martin, εντυπωσιάζει από κάθε άποψη.

Advertisement
Advertisement

Είναι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί για τις δοκιμές της η Aston Martin. Η μπλε σκούρα Valkyrie, εντοπίστηκε με κανονικά νούμερα κυκλοφορίας πάνω της, να περιφέρεται γύρω από το κέντρο δοκιμών της εταιρείας στο Silverstone, σε δημόσιους δρόμους ανάμεσα σε άλλα αυτοκίνητα. Η αλήθεια είναι πως η εικόνα του αυτοκινήτου με τους αριθμούς κυκλοφορίας ανάμεσα σε άλλα, «κοινά» αυτοκίνητα με ανυποψίαστους οδηγούς, δεν γίνεται λιγότερο εντυπωσιακή.

Advertisement
Advertisement

Η Valkyrie, είναι ένα εξωπραγματικό σε σχεδίαση αυτοκίνητο που κυριολεκτικά αγγίζει με τρόπο ακραίο το θυμικό όλων όσοι έχουν… ευαισθησία στα αυτοκίνητα επιδόσεων. Ειδικά το πίσω μέρος, μοιάζει να έχει βγει από πλατό που γυρίζεται κάποια χολιγουντιανή ταινία επιστημονικής φαντασίας. Η Aston Martin έχει προγραμματίσει την παραγωγή μόλις 150 Valkyrie, με τις παραδόσεις να ξεκινούν αργότερα μέσα στο χρόνο, πριν φτάσουμε στο καλοκαίρι. Το υβριδικό hypercar διαθέτει ένα ατμοσφαιρικό V12 σύνολο με χωρητικότητα 6,5 λίτρων, που αποδίδει 1.000 ίππους και 740 Nm ροπής. Στην απόδοση αυτή, ένας ηλεκτροκινητήρας έρχεται να προσθέσει επιπλέον 160 ίππους και 280 Nm ροπής. Τα επίσημα στοιχεία από την Aston Martin κάνουν λόγο για απόδοση 1.160 ίππων στις 10.500 σ.α.λ. (ο κόφτης είναι στις 11.200 σ.α.λ.) και 900 Nm στις 6.000 σ.α.λ.

Η Valkyrie που έχει εξελιχτεί από κοινού με την RBAT (Red Bull Advanced Technologies) αναμένεται να προσφέρει μια αναλογία κιλών ανά ίππο της τάξεως του 1:1, με τα αυτοκίνητα παραγωγής να ζυγίζουν μόλις 1.000 κιλά. Χάρη στην εξωπραγματική αεροδυναμική σχεδίαση του αυτοκινήτου, η κάθετη δύναμη που θα ασκείται από το αμάξωμα προς το δρόμο στην τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου, θα είναι 1.816 κιλά, ενώ η Aston Martin έχει βάλει στόχο να «γράψει» με το νέο της μοντέλο χρόνο στο Silverstone, χρόνο σε γύρο αντίστοιχο με αυτόν μονοθεσίου της F1.

Advertisement

 

Advertisement