Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota GR Supra των 258 ίππων (video)

Ελλάδα 3:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota GR Supra των 258 ίππων (video)

ΝΕΑ

Η Toyota GR Supra των 258 ίππων (video)

ΝΕΑ

H Toyota δημοσιεύει τα πλήρη στοιχεία της νέας, ευρωπαϊκών προδιαγραφών GR Supra 2.0.

Advertisement
Advertisement

 

Το ιαπωνικό κουπέ διατίθεται πλέον και στη βασική του έκδοση. Τι σημαίνει αυτό; Κάτω από το εμπρός καπό βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 2,0 λίτρων, προερχόμενος από τη BMW, ο οποίος με τη βοήθεια μεταβλητής γεωμετρίας turbo αποδίδει 258 ίππους στις 5.000-6.000 rpm, με τη μέγιστη τιμή της ροπής τα 400 Nm μόλις από τις 1.550 rpm. Η παραπάνω ισχύς μεταφέρεται, όπως είναι λογικό, στους πίσω τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων της ZF, ενώ με τη βοήθεια του launch control τα πρώτα 100 km/h από στάση έρχονται σε 5,2 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι το στοιχείο του βάρους και της κατανομής του ανάμεσα στους δύο άξονες.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota ανακοινώνει ότι η μικρή Supra διαθέτει κατά 100 kg μικρότερο βάρος από την έκδοση με τον τρίλιτρο εξακύλινδρο κινητήρα (1.395 kg), ενώ οι μικρότερες διαστάσεις του δίλιτρου μοτέρ βελτίωσαν το ζύγισμα, βοηθώντας τα μέγιστα για να προσφέρει το απόλυτο 50:50 ζύγισμα. O αρχιμηχανικός της εταιρείας, Tetsuya Tada δήλωσε: «Για να επιτύχουμε την βέλτιστη συμπεριφορά του συστήματος διεύθυνσης και της ιδανικής συμπεριφοράς του αμαξώματος στις στροφές, εργαστήκαμε σκληρά για να δώσουμε το απόλυτο ζύγισμα στη νέα Supra.

Advertisement

Για όποιον  αναζητά το κάτι παραπάνω, υπάρχει και το προαιρετικό πακέτο Sport Pack που περιλαμβάνεται το ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Active Differential, το οποίο ρυθμίζει αυτόματα το «κλείδωμα» από 0 έως 100% και η ρυθμιζόμενη ανάρτηση Adaptive Variable Suspension με επιλογές Normal και Sport. Όπως ανακοινώνει ο κατασκευαστής η GR Supra 2.0 είναι ιδιαιτέρως φειδωλή στην κατανάλωση καυσίμου, με μόλις 6,9 lt/100 km, ενώ οι εκπομπές ρύπων περιορίζονται στα 156 g/km.

Advertisement

Σε ότι αφορά την εξωτερική εμφάνιση, η δίλιτρη GR Supra ξεχωρίζει από την αντίστοιχη τρίλιτρη στις μικρότερες ζάντες 18 ιντσών, τοποθετημένες σε ελαστικά Michelin Pilot Super Sport (255/40 εμπρός-275/40 πίσω) και τις χρωμιωμένες απολήξεις της εξάτμισης, οι οποίες είναι πιο στενές σε διάμετρο (90 mm). H νέα Toyota GR Supra των 2,0 λίτρων έχει ήδη ξεκινήσει τις πωλήσεις της, με τις πρώτες 200 εκδόσεις με κωδικό «Fuji Speedway GR Supra», να ξεχωρίζουν από το ιδιαίτερης επεξεργασίας λευκό χρωματισμό, τα κόκκινα καπάκια των καθρεπτών και τις μαύρες ματ ζάντες 19 ιντσών.