Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο χρόνος του Toyota GR Yaris στην «Πράσινη Κόλαση»

Ελλάδα 10:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο χρόνος του Toyota GR Yaris στην «Πράσινη Κόλαση»

ΝΕΑ

Ο χρόνος του Toyota GR Yaris στην «Πράσινη Κόλαση»

ΝΕΑ

Η τουμπανιασμένη εκδοχή του Yaris επισκέφτηκε το Nurburgring και επιχείρησε να… νικήσει το χρονόμετρο.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πιο “hot” αυτοκινητικά events των τελευταίων μηνών είναι αναμφίβολα το λανσάρισμα του GR Yaris το οποίο συνιστά την ισχυρή εκδοχή του γνωστού σε όλους μας ιαπωνικού citycar.

Ανεξαρτήτως «οπαδικών» προτιμήσεων, άπαντες επιδοκιμάζουν την πρωτοβουλία της Toyota να «τουμπανιάσει» το Yaris, προσδίδοντάς του δυναμικές επιδόσεις, αλλά και σκληροπυρηνικό λουκ.

Advertisement
Advertisement

Μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη διάθεσή του στις αγορές του πλανήτη (εξαιρούνται οι ΗΠΑ, προς απογοήτευση των κατοίκων της), το διαδίκτυο έχει… πλημμυρίσει από βίντεο, όπου καταδεικνύεται το ταλέντο του μοντέλου στο drift. Στη δημοσιότητα έχουν δοθεί και άλλα οπτικοακουστικά υλικά που απαθανατίζουν το μοντέλο να «κοντράρεται» με δυνητικούς αντιπάλους του.

Ανάμεσα στην πληθώρα βίντεο, ξεχωρίζει ένα «φρέσκο» με τόπο δράσης το Nurburgring. Το GR Yaris «προσγειώθηκε» στην Πράσινη Κόλαση ώστε να χρονομετρηθεί από τους test drivers του γερμανικού περιοδικού sport auto. Όπως θα δείτε παρακάτω, το μοντέλο σημείωσε χρόνο 8:14.93, ενώ σε πολλά σημεία της πίστας φαίνεται να «τελικιάζει» στα 230 km/h.

Advertisement

Κάτω από το καπό του GR Yaris βρίσκεται ένας 3κύλινδρος τουρμπο 1.600αρης κινητήρας των 261 PS και 360 Nm ροπής, ενώ για τη μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς φροντίζει αποκλειστικά ένα 6άρι μηχανικό κιβώτιο.

Για την κατασκευή του αμαξώματος έχουν χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ελαφριά υλικά, με αποτέλεσμα το βάρος να καταλαγιάζει στα 1.280 kg και η σχέση κιλών ανά ίππο στα 4,9 kg/PS. Περί ανάρτησης στον μπροστινό άξονα έχουμε γόνατα MacPherson και διπλά ψαλίδια πίσω, ενώ το σύστημα πέδησης περιλαμβάνει τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός και δίσκους 356 mm.

Advertisement

Διαβάστε επίσης
Subaru και Toyota αποκαλύπτουν το νέο τους δημιούργημα. Σπορ μοντέλο ή ηλεκτρικό SUV;
Toyota Aygo X Prologue: Το μικρό που «τουμπάνιασε» (video)
«Καμπανάκι» από την Toyota…

 

Advertisement