Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο, σπορ Toyota GR 86

Ελλάδα 4:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο, σπορ Toyota GR 86

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο, σπορ Toyota GR 86

ΝΕΑ

Πρεμιέρα για το νέο σπορ μοντέλο της Toyota και το τρίτο κατά σειρά της γκάμας, με το Yaris και τη Supra στο όνομα του οποίου υπάρχει ο κωδικός GR.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος για το GR 86, που αντικαθιστά μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια και 200.000 μονάδες το GT 86, διατηρώντας όμως τόσο τις διαστάσεις του όσο και τις βασικές γραμμές του αμαξώματός του.

Το GR 86 λοιπόν έχει μήκος 4,26 μέτρων και όπως προαναφέραμε η εμφάνισή του ναι μεν θυμίζει τον προκάτοχό του αλλά είναι σαφώς πιο σύγχρονη και δυναμική. Ειδικά στο πίσω μέρος του που έχει και κάποια στοιχεία από τη Supra.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα οι μηχανικοί της Toyota προσπάθησαν να μειώσουν σημαντικά το βάρος -η ιαπωνική εταιρεία κάνει λόγο για το πιο ελαφρύ τετραθέσιο κουπέ της κατηγορίας- με την εκτεταμένη χρήση αλουμινίου τόσο στην οροφή όσο και σε άλλα στοιχεία του αμαξώματος. Έτσι το GR 86 δεν ξεπερνά τα 1.260 κιλά, ενώ την ίδια στιγμή η στρεπτική ακαμψία είναι κατά 50% αυξημένη σε σχέση με αυτή του απερχόμενου πια GT86.

Σαφώς πιο σύγχρονο είναι και το εσωτερικό με την οθόνη αφής των 7,0 in για το σύστημα infotainment στο κέντρο του ταμπλό.

Advertisement

Ο κινητήρας είναι ένας νέος επίπεδος (boxer) ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος 2,4 lt, ο οποίος κινεί τους πίσω τροχούς και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του μοντέλου που θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία αποδίδει 235 ίππους στις 7.000 σ.α.λ. και 250 Nm ροπής στις 3.500 σ.α.λ. Tο όριο περιστροφής του είναι στις 7.400 σ.α.λ., ενώ το 0-100 km/h θα ολοκληρώνεται σε 6,3 δευτερόλεπτα -1,1 sec πιο γρήγορα σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Advertisement

Παρά τις αρχικές πληροφορίες το νέο Toyota GR 86 που έχει εξελιχθεί παράλληλα και φυσικά έχει πολλά στοιχεία με το αντίστοιχο Subaru BRZ θα πωλείται και στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης:
Νέα συλλεκτική Toyota GR Supra Jarama Racetrack Edition
Ξεπούλησε σε λιγότερο από 6 μέρες το Toyota GR Yaris
Ένα Toyota GR Yaris με 304 ίππους