Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η σχεδίαση του ηλεκτρικού Toyota bZ4X (video)

Ελλάδα 10:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η σχεδίαση του ηλεκτρικού Toyota bZ4X (video)

ΝΕΑ

Η σχεδίαση του ηλεκτρικού Toyota bZ4X (video)

ΝΕΑ

Πριν από λίγες μέρες η Toyota αποκάλυψε την πρωτότυπη εκδοχή του πρώτου της ηλεκτρικού, η οποία ξεχωρίζει για τη φουτουριστική εξωτερική και εσωτερική της σχεδίαση.

Advertisement
Advertisement

Μετά από μια εκτενή εκστρατεία teaser φωτογραφιών, η Toyota αποκάλυψε το πρωτότυπο bZ4X, τον προπομπό του πρώτου ευρείας παραγωγής ηλεκτρικού μοντέλου της.

Όπως έχει καταστεί γνωστό, το bZ4X βασίζεται στην πλατφόρμα e-TNGA η οποία έχει αναπτυχθεί από κοινού με τη Subaru, ενώ οι διαστάσεις του θα είναι αντίστοιχες με του RAV4.

Η Toyota κρατά κλειστά τα χαρτιά της για το σύστημα πρόωσης του SUV, αν και αναφέρει πως θα υπάρχει και τετρακίνητη έκδοση. Η συγκεκριμένη, λοιπόν, θα ενσωματώνει από ένα μοτέρ σε κάθε άξονα, ενώ θα πρέπει να περιμένουμε και μια δικίνητη έκδοση με μονό ηλεκτροκινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Στον αντίποδα, η φειδώ της Toyota όσον αφορά το μηχανικό σκέλος λησμονείται γρήγορα, χάρη στην εμφάνιση του bZ4X. Πέρα από το μέγεθος, οι ομοιότητες με το RAV4 εντοπίζονται και στο πεδίο του σχεδιασμού, όπου διακρίνουμε πληθώρα «επιθετικών» κοψιμάτων, γραμμώσεων και μυών που χαρίζουν στο ηλεκτρικό μοντέλο ένα στιβαρό λουκ.

Advertisement

Στο μπροστινό μέρος το ενδιαφέρον κεντρίζει η μάσκα με το μικρό άνοιγμα, οι λεπτοί προβολείς, αλλά και οι ευμεγέθεις εισαγωγές αέρα. Στα πλευρά κυριαρχούν οι μεγάλες ζάντες αλουμινίου, ενώ στην πίσω θύρα σχεδιαστικό highlight είναι η λεπτή LED λωρίδα που επεκτείνεται ως τα φτερά.

Advertisement

Στο εσωτερικό, και συγκεκριμένα ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα, εδρεύει μια ανυψωμένη κεντρική κονσόλα, ενώ στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια μεγάλη οθόνη αφής με μόλις έναν περιστροφικό διακόπτη. Ο πίνακας οργάνων προεξέχει πάνω από το ταμπλό, ενώ ακριβώς μπροστά στον οδηγό συναντάται ένα τιμόνι με στιλ yoke.

Η έκδοση παραγωγής του Toyota bZ4X θα κυκλοφορήσει το 2022, χωρίς να διαφέρει σημαντικά από το πρωτότυπο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως θα ονομάζεται το επερχόμενο ηλέκτρικό Toyota RAV-4;
Μπορεί να επιστρέψει το Toyota MR2;
Αγορά αυτοκινήτου: Οι πιο δημοφιλείς μάρκες