Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οριστικό: Αναβάλλεται η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2022

Ελλάδα 13:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οριστικό: Αναβάλλεται η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2022

ΝΕΑ

Οριστικό: Αναβάλλεται η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2022

ΝΕΑ

Τα προβλήματα που έχει κληροδοτήσει σε όλους τους κλάδους του αυτοκινήτου η πανδημία, φαίνεται πως είναι αξεπέραστα και έτσι οι διοργανωτές της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης αποφάσισαν να την αναβάλλουν για το 2023.

Advertisement
Advertisement

Η απόφαση ακύρωσης της GIMS του 2022 ελήφθη με γνώμονα το συμφέρον, τόσο των κατασκευαστών αυτοκινήτων, όσο και των φίλων της αυτοκίνησης.

Αυτός είναι ο βασικός άξονας πάνω στον οποίο στηρίχθηκε το σκεπτικό των διοργανωτών της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, οι οποίοι προέβησαν σε επίσημη ανακοίνωση για την αναβολή της. Τα άμεσα και έμμεσα ζητήματα που σχετίζονται με τη συνεχιζόμενη πανδημία του COVID-19 δεν άφησαν τους διοργανωτές να προχωρήσουν με τη φετινή διοργάνωση.

Για τους σχετικούς προβληματισμούς που υπήρχαν μέχρι πριν λίγο, σας είχαμε ενημερώσει πολύ πρόσφατα αλλά τώρα ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση της αναβολής για το 2023. Τα άμεσα ζητήματα που έχουν ανακύψει λόγω της πανδημίας, περιλαμβάνουν συνεχείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς που αφορούν τόσο τους εκθέτες, όσο και τους επισκέπτες και τους δημοσιογράφους.

Advertisement
Advertisement

Τη χαριστική βολή για την απόφαση της αναβολής, έδωσαν και οι ίδιες οι αυτοκινητοβιομηχανίες που αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα της τροφοδοσίας που προκύπτουν από την έλλειψη των ημιαγωγών, έδειξαν πολύ καθαρά πως έχουν άλλες προτεραιότητες. Μέχρι πρότινος, το ζήτημα των ελλείψεων των ημιαγωγών, έκανε τους κατασκευαστές να αμφιβάλλουν για το αν θα μπορούν να δώσουν το παρόν αλλά πλέον ήταν ξεκάθαρο πως δεν θα υπήρχε η δυνατότητα να προβάλλουν αυτοκίνητα που δεν θα μπορούσαν να φέρουν στην Έκθεση.

Αυτά τα ζητήματα οδήγησαν αρκετές εταιρείες να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους, με αποτέλεσμα την τελική επιβεβαίωση της αναβολής για όλη την Έκθεση. «Πιέσαμε πολύ και προσπαθήσαμε τα πάντα για να ενεργοποιήσουμε ξανά τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2022», λέει ο Maurice Turrettini, Πρόεδρος της διοργανώτριας Comité permanent du Salon international de l’automobile.

Advertisement

«Παρ’ όλες τις προσπάθειές μας, πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα και να προχωρήσουμε στην αναβολή αλλά είμαι βέβαιος πως η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης θα επιστρέψει πιο δυνατή από ποτέ, το 2023».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έκδοση Nurburgring για την Toyota Corolla
Είστε καλύτεροι οδηγοί από τα αυτόνομα συστήματα;
Τι αλλαγές έχουν γίνει στην πίστα των Σερρών;

 

Advertisement