Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης 2022: οι πρώτες ηχηρές απουσίες

Ελλάδα 11:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης 2022: οι πρώτες ηχηρές απουσίες

ΝΕΑ

Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης 2022: οι πρώτες ηχηρές απουσίες

ΝΕΑ

Οι διοργανωτές δηλώνουν ευχαριστημένοι με τον αριθμό συμμετεχόντων, αλλά κάποιες απουσίες προκαλούν θόρυβο.

Advertisement
Advertisement

Έτοιμη για τη μεγάλη επιστροφή είναι η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ένα από τα σπουδαιότερα αυτοκινητικά ραντεβού που συγκεντρώνουν πλήθος εκθετών και επισκεπτών.

Μετά από διετή απουσία εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η μεγάλη γιορτή του αυτοκινήτου επιστρέφει στο συνεδριακό κέντρο Palexpo, με τους διοργανωτές να «κλείνουν» ραντεβού για το διάστημα 19-27 Φεβρουαρίου.

Όπως ανακοίνωσαν οι τελευταίοι, το «παρών» στη Γενεύη θα δώσουν 60 διεθνούς φήμης εκθέτες, όπως είναι όμιλος VW, η Renault και οι αμερικανικές εταιρείες Fisker Automotive και Singer, την ίδια ώρα που εκκρεμεί η τελική απάντηση της Mercedes, σύμφωνα με τον CEO, της έκθεσης, Sandro Mesquita, ο οποίος μίλησε στο Automotive News Europe.

Advertisement
Advertisement

Στον αντίποδα θα υπάρχουν και κάποιοι κατασκευαστές που θα λάμψουν διά της απουσίας τους, με τρανταχτό παράδειγμα τη Stellantis και  όλες τις μάρκες του χαρτοφυλακίου της: Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS, Fiat, Lancia, Maserati, Opel και Peugeot. Ηχηρή, επίσης, θα είναι η απουσία των BMW, GM και Ford, αλλά και δύο σημαντικών εταιρειών του VW Group, των Bentley και Lamborghini.

«Έχουμε  ένα καλό μείγμα από μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά και κατασκευαστές hypercars. Όπως επίσης κάποιες νέες εταιρείες –προερχόμενες από τον “ηλεκτρικό κόσμο”- που προτείνουν νέες λύσεις για την αστική κινητικότητα. Πρόκειται για 60 εταιρείες. Δεν βρισκόμαστε στο επίπεδο του 2019, αλλά οι οικονομικές συνθήκες είναι διαφορετικές, και επομένως είμαστε αρκετά χαρούμενοι», ανέφερε ο  Sandro Mesquita.

Advertisement

Τέλος, σημείωσε πως η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Όλες οι συνεντεύξεις Τύπου θα προβάλλονται σε ψηφιακή πλατφόρμα, κάτι που θα επιτρέψει στους μη παρευρισκόμενους δημοσιογράφους να είναι συνεχώς ενημερωμένοι. Παράλληλα, θα υπάρχει και ένα live studio όπου σε καθημερινή βάση θα προβάλλεται περιεχόμενο από το show, όπως και μια ειδική, τηλεοπτική τύπου, εκπομπή συζητήσεων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
IAA 2021: Τα σημαντικότερα μοντέλα με μια ματιά!
«Προπομπός Γενεύης» η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου στο Κατάρ από το 2022
Ford: Η πρώτη εικονική έκθεση συτοκινήτων στην Ελλάδα