Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έκδοση Nurburgring για την Toyota Corolla

Ελλάδα 12:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έκδοση Nurburgring για την Toyota Corolla

ΝΕΑ

Έκδοση Nurburgring για την Toyota Corolla

ΝΕΑ

Μοιάζει πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά δεν είναι, μια και η Toyota παρουσίασε την έκδοση Nurburgring για τη σεντάν εκδοχή της Corolla για να γιορτάσει την επιτυχία της στον 24ωρο αγώνα που έγινε εκεί.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota παρουσίασε ένα ειδικό πακέτο «Nurburgring» για την Corolla σεντάν στην Ταϊλάνδη, η οποία όμως δεν περιλαμβάνει κάποια επέμβαση για την ενίσχυση της απόδοσης.

Η Corolla βρέθηκε στην πρώτη θέση της κατηγορίας της (Super Production 3) στον 24ωρο αγώνα ADAC Total 24h που διεξήχθη στο Nurburgring για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και αυτό «πυροδότησε» την ανάγκη για την ύπαρξη μιας νέας έκδοσης αφιερωμένης στη διάκριση αυτή. Η Toyota λέει ότι ο σχεδιασμός του πακέτου διακοσμητικών Nurburgring εμπνεύστηκε από το αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Τα πρόσθετα στη μάσκα και στον προφυλακτήρα αλλάζουν λίγο την εμφάνιση και δίνουν το στίγμα της έκδοσης, που περιλαμβάνει επίσης πλευρικές φούστες, επέκταση πίσω προφυλακτήρα με διαχύτη και διακοσμητικές εισαγωγές αέρα. Το πιο σημαντικό, το λογότυπο Nurburgring 24Hours κάθεται με υπερηφάνεια στα μπροστινά φτερά υποδηλώνοντας ότι αυτή η Corolla είναι διαφορετική από τις άλλες.

Τώρα ας μιλήσουμε για την εξουσία. Η Toyota προσφέρει το πακέτο έκδοσης Nurburgring προαιρετικά τόσο στο Corolla Altis Sport που διαθέτει ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,8 λίτρων απόδοσης 140 ίππων όσο και στην έκδοση Hybrid με τους 122 ίππους. Η ισχύς μεταδίδεται στους τροχούς του μπροστινού άξονα μέσω ενός κιβωτίου CVT και στις δύο περιπτώσεις. Η Toyota δεν έχει κάνει κάτι για να αυξήσει την απόδοση. Προσφέρει όμως τη δυνατότητα στον οδηγό να απολαμβάνει λίγο καλύτερο έλεγχο, έχοντας διαφορετικό σετ ελατηρίων στο αυτοκίνητο αλλά και ένα διαφορετικό πρόγραμμα ελέγχου του γκαζιού, που λέει ότι κάνει πιο άμεση την απόκρισή του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το badge engineering της Toyota: Το Mazda 2 θα είναι Yaris
Το Tesla Model S εκθρόνισε την Porsche Taycan Turbo στο Nurburgring
Στη Suzuka με υδρογονοκίνητη Corolla ο πρόεδρος της Toyota

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement