Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι αλλαγές έχουν γίνει στην πίστα των Σερρών;

Ελλάδα 13:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι αλλαγές έχουν γίνει στην πίστα των Σερρών;

ΝΕΑ

Τι αλλαγές έχουν γίνει στην πίστα των Σερρών;

ΝΕΑ

Παίρνουμε το καινούργιο M4 Competition από την BMW Σπανός και… πεταγόμαστε μέχρι τις Σέρρες για να δοκιμάσουμε τα επίπεδα πρόσφυσης του νέου ασφαλτοτάπητα.

Advertisement
Advertisement

Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο αυτοκινητοδρόμια, στα Μέγαρα και στις Σέρρες. Και τα δύο φιλοξενούν αγώνες αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας όπως και άλλες εκδηλώσεις που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας, παρουσιάσεις νέων μοντέλων κ.ά.. Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο αφορά στην χρήση τους από τους ιδιώτες καθώς ο καθένας μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια το όχημά του και να το κάνει με τέρμα το γκάζι.

Η πίστα των Σερρών που λειτουργεί από το 1998 θεωρείται η κορυφαία στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Από τη σχεδίαση, τις κτηριακές εγκαταστάσεις ακόμα και τις παροχές που προσφέρει. Έτσι εκτός από τους Έλληνες χρήστες, δεν είναι λίγοι οι ξένοι που την επισκέπτονται για να ζήσουν την αίσθηση της ταχύτητας. Να σημειώσουμε πως είναι και η πίστα που φιλοξενεί αγώνες με παγκόσμιο ενδιαφέρον, γεγονός που την κατατάσσει ως μία από τις πρωτοκλασάτες που υπάρχουν.

Οι αλλαγές που έχουν γίνει

Advertisement
Advertisement

Το καλοκαίρι που μας πέρασε οι άνθρωποι που διοικούν την πίστα προχώρησαν σε σημαντικές αλλαγές προκειμένου να την αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο. Ο Οδυσσέας Παπαδημητρίου που είναι ο υπεύθυνος της πίστας μίλησε στο Newsauto για τις νέες αλλαγές: «Έχουμε προχωρήσει σε αλλαγή του ασφαλτοτάπητα. Η πρόσφυση έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Επίσης έχουμε αλλάξει τα χρώματα (σ.σ. από μπλε – άσπρο σε κόκκινο – άσπρο). Μεγαλώσαμε το τοιχίο στην μεγάλη ευθεία ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τα θέματα ασφαλείας. Φτιάξαμε τους παράδρομους για εύκολη μετάβαση π.χ. ασθενοφόρων. Τέλος αποκτήσαμε νέο μηχάνημα – σκούπα».

Video: Η Giulia Quadrifoglio συναντά την BMW M4 Competition (Επ.5)

Advertisement

Το Newsauto είχε την ευκαιρία να βρεθεί την πίστα των Σερρών με την ολοκαίνουργια BMW M4 Competition της BMW – Σπανός. Πρόκειται για ένα πισωκίνητο σπορ μοντέλο το οποίο αποδίδει 510 ίππους, προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις και βάζει… φωτιά στην άσφαλτο.

Advertisement

Υψηλά επίπεδα πρόσφυσης

Αυτό που είδαμε στην πίστα των Σερρών εκτός από το… οπτικό κομμάτι, ήταν τα επίπεδα πρόσφυσης της καινούργιας ασφάλτου. Έπειτα από αρκετούς γύρους διαπιστώσαμε πως ο νέος ασφαλτοτάπητας παίζει σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση της πίστας αλλά και στην οδηγική ευχαρίστηση. Στα τελειώματα της μεγάλη ευθείας ο οδηγός καταλαβαίνει τη διαφορά συγκριτικά με την παλιά άσφαλτο ενώ υψηλά είναι και τα επίπεδα κρατήματος στα «Κ» των στροφών που σε προδιαθέτουν να πιέσεις ακόμα περισσότερο και να ρίξεις τους χρόνους σου.

Χωρίς φόρο η απόκτηση αυτοκινήτου για τους νέους!

Advertisement

Από εκεί και πέρα η αντίληψη των επιπέδων πρόσφυσης είναι πιο έντονη όταν βρίσκεσαι πίσω από το τιμόνι της M4 Competition με τους 510 ίππους. Αυτό γίνεται καθώς θα πρέπει να πιέσεις ακόμα περισσότερο για να μπορέσεις να «σπρώξεις» το πίσω μέρος του αυτοκινήτου το οποίο δείχνει να «κολλάει» στο δρόμο. Με τέτοιο κράτημα πίσω από το τιμόνι ενός πισωκίνητου και σε μία πίστα που ακόμα η νέα άσφαλτος δεν έχει πατηθεί στο 100% μπορούμε να αντιληφθούμε τι θα ισχύει όταν θα κάνει την εμφάνισή της η τετρακίνητη M4 και όταν η πίστα αρχίζει να αποδίδει στο μέγιστο βαθμό.

Πόσο κοστίζει η οδήγηση στην πίστα

Για κάποιον που επιθυμεί να δοκιμάσει το όχημά του στην πίστα των Σερρών η χρήση είναι εύκολη υπόθεση. Για να γίνει αυτό χρειάζεται μία υπεύθυνη δήλωση και ενημέρωση από τους ανθρώπους του αυτοκινητοδρομίου οι οποίοι θα καθοδηγήσουν και τον χρήστη. Να σημειώσουμε πως υπάρχουν πολλές ήμερες ελεύθερης προπόνησης ενώ το κόστος είναι στα 55 ευρώ τις καθημερινές για χρήση όλη την ημέρα.

*Φωτογραφίες: Παντελής Τζερτζεβέλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τετράτροχα ρομπότ έχουν πλημμυρίσει τα ΕΛΤΑ της Αθήνας (+video)
Ξεκινούν οι προπαραγγελίες για το Next e.Go Life – Πότε θα γίνουν οι παραδόσεις
ΕΕ: Όριο 30 χλμ./ώρα στις πόλεις και μηδενική ανοχή στο… αλκοόλ