Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Είστε καλύτεροι οδηγοί από τα αυτόνομα συστήματα;

Ελλάδα 7:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Είστε καλύτεροι οδηγοί από τα αυτόνομα συστήματα;

ΝΕΑ

Είστε καλύτεροι οδηγοί από τα αυτόνομα συστήματα;

ΝΕΑ

Η άφιξη των αυτόνομων συστημάτων οδήγησης έχει αρχίσει να δημιουργεί ένα debate για το αν είναι καλύτερα από τον απλό οδηγό. Και οι έρευνες ανά τον κόσμο έχουν πάρει… φωτιά.

Advertisement
Advertisement

Τα αυτόνομα συστήματα οδήγησης, όταν και όποτε επικρατήσουν στην ανώτερη μορφή τους, έχουν το -θεωρητικό- πλεονέκτημα απέναντι στον άνθρωπο, καθώς οι σημερινές “εικασίες” υποθέτουν ότι αυτού του είδους τα οχήματα θα είναι πιο ασφαλή και θα αποφεύγουν τα ατυχήματα.

Πρόσφατη έρευνα από την Volkswagen Financial Services της Βρετανίας αποκάλυψε ότι οι σχεδόν οι μισοί οδηγοί της χώρας θεωρούν ότι είναι καλύτεροι από τα πλήρως αυτόνομα συστήματα οδήγησης.

Η έρευνα έδειξε ότι το 46% των Βρετανών οδηγών εμπιστεύονται μόνο τις δικές τους οδηγικές ικανότητες από αυτές των αυτόνομων αυτοκινήτων. Στην Σκωτία μάλιστα το ποσοστό είναι ακόμα μεγαλύτερο, στο 54%.

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι αφορά τις ηλικίες, οι νεαρότεροι πιστεύουν κατά πολύ περισσότερο στις δικές τους δυνάμεις, όταν αυτοί που είναι πάνω από τα 75 χρόνια, θεωρούν σε ποσοστό 61% ότι τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα είναι καλύτερα.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι δεν είναι και τόσο πολλοί εκείνοι που θα εμπιστεύονταν ένα απόλυτα αυτόνομο αυτοκίνητο. Μόλις το 21% των απαντήσεων υποστήριξαν ότι θα αγόραζαν ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό όταν και εφόσον γίνουν διαθέσιμα.

Advertisement

Και εδώ, τα ποσοστά των νέων που πιστεύουν στα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι αρκετά μεγάλο, ενώ σε ηλικίες άνω των 55 ετών, το ποσοστό που πιστεύει σε αυτά τα συστήματα είναι μόλις το 5%.

Από την έρευνα προέκυψε ότι όσοι αγοράσουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα ξοδεύουν τον έξτρα χρόνο για να ακούνε μουσική ή να βλέπουν ταινίες, να διαβάζουν και ένα μικρότερο ποσοστό, περίπου 20%, για να κοιμηθούν. Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι άνδρες είναι πιο εύκολοι στο να αγοράσουν ένα αυτόνομο αυτοκίνητο σε σχέση με τις γυναίκες με τα ποσοστά να είναι αντίστοιχα 29 και 13% αντίστοιχα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volvo: Αναπτύσσει ακόμα περισσότερο την αυτόνομη οδήγηση
BMW: Η νέα Σειρά 7 θα διαθέτει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4
«Πράσινο φως» για την αυτόνομη οδήγηση στην Ελλάδα

 

 

Advertisement