Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Suzuki Swift

Ελλάδα 4:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Suzuki Swift

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Suzuki Swift

ΝΕΑ

H Suzuki, εξελίσσει το καινούργιο Swift το οποίο θα διαφέρει σχετικά από το υπάρχον μοντέλο και θα διαθέτει ήπια υβριδική τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Η νέα γενιά του Suzuki Swift αναμένεται να παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά και οι ως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αλλαγές θα αφορούν κυρίως στο αμάξωμά του.

Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, η σχεδίαση του καινούργιου Swift θα είναι μια εξέλιξη αυτής που διαθέτει τώρα το supermini μοντέλο της Suzuki (φωτογραφίες). Tο εμπρός μέρος του θα είναι περισσότερο στρογγυλοποιημένο και το ίδιο θα ισχύει και για το καπό του, το οποίο θα είναι πιο καμπύλο, συγκριτικά.

Οι θόλοι των τροχών θα είναι μεγαλύτερης διαμέτρου και ο εμπρός προφυλακτήρας του καινούργιου οχήματος θα είναι λιγότερο φαρδύς. Τέλος, και η γρίλια θα είναι μικρότερης έκτασης σε σχέση με την υπάρχουσα.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον αλλαγές αφορούν στο γεγονός ότι οι εξωτερικές χειρολαβές για τις πίσω πόρτες δεν θα είναι πλέον στην εκεί κολώνα του αμαξώματος αλλά στην κλασική θέση, δηλαδή κάτω από τα εκεί παράθυρα.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες με τους οποίους θα διατίθεται το καινούργιο Swift, δεν αναμένονται ουσιαστικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τώρα. Έτσι, το νέο μοντέλο θα έχει τον 1.2 κινητήρα με σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης (mild hybrid) ο οποίος τώρα αποδίδει 83 ίππους. Ενδεχομένως να υπάρχει βελτιστοποίηση αναφορικά με την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα.

Advertisement

Το ίδιο θα ισχύει και για το Swift Sport, την πιο σπορτίφ εκδοχή του μοντέλου, το οποίο επίσης δεν αναμένεται να έχει επί της ουσίας αλλαγή στη μέγιστη ισχύ του. Θυμίζουμε ότι ο 1.4 κινητήρας αυτού διαθέτει επίσης σύστημα mild hybrid και αποδίδει 129 ίππους.

Advertisement

Τέλος, στο εσωτερικό του επίσης δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές σε σχέση με αυτό του υπάρχοντος οχήματος. Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες η έγχρωμη οθόνη αφής επτά ιντσών που υπάρχει μόνο στο Swift Sport πιθανόν να είναι στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων του νέου μοντέλου και ενδεχομένως να διατίθεται, προαιρετικά, σύστημα Head-up Display.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε την ειδική έκδοση με snorkel του Suzuki Jimny
Νέο Suzuki Grand Vitara, αλλά όχι για εμάς…
Το πεντάθυρο Suzuki Jimny θα είναι έτσι!