Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Suzuki ετοιμάζει και Swift Cross;

Ελλάδα 18:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Suzuki ετοιμάζει και Swift Cross;

ΝΕΑ

Η Suzuki ετοιμάζει και Swift Cross;

ΝΕΑ

Το 2024 θα δούμε κατά πάσα πιθανότητα αυτό που ετοιμάζει η Suzuki στη μικρή κατηγορία των SUV.

Advertisement
Advertisement

Η δημοτικότητα των μικρών SUV έχει κάνει πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες να θέλουν ακόμα και πολλαπλή παρουσία στην κατηγορία.

Οι πιο πρόσφατες αναφορές από την Ιαπωνία κάνουν λόγο για εξέλιξη ενός νέου μοντέλου για τη μικρή κατηγορία των SUV, χωρίς να είναι ξεκάθαρο το αν θα πρόκειται για μια υπερυψωμένη έκδοση του Swift ή ένα τελείως νέο μοντέλο. Τα μόνα στοιχεία που μπορούν να θεωρηθούν «ασφαλή» για την εξέλιξη του νέου αυτού μοντέλου, είναι η χρήση της δυνατότερης εκδοχής του 1.400άρη κινητήρα με το ήπια υβριδικό σύστημα.

Μιλάμε δηλαδή για τον κινητήρα από το Swift Sport. Ένα στοιχείο που μας κάνει να θεωρούμε πιθανή την παρουσίαση ενός τελείως νέου μοντέλου, στα πρότυπα της Toyota και με δεδομένη τη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, είναι η χρήση μιας βελτιωμένης εκδοχής της πλατφόρμας Heartect της Suzuki.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο που φημολογείται πως θα είναι έτοιμο το 2024, θα έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, πιθανότατα και προστατευτικές ποδιές που θα δίνουν ένα πιο περιπετειώδη χαρακτήρα στην εμφάνισή του και «κολακεύει» τους αγοραστές μοντέλων της κατηγορίας SUV. Πιθανό πρέπει να θεωρούμε επίσης και το ενδεχόμενο ύπαρξης τετρακίνητης έκδοσης στη γκάμα του.

Η Suzuki θα μπορούσε να προσφέρει μια έκδοση του νέου της μοντέλου, πιθανότατα την κορυφαία της γκάμας του, με το σύστημα τετρακίνησης AllGrip AWD που θα του επιτρέπει να κινείται με άνεση ακόμα και μακριά από την άσφαλτο. Με βάση την υπάρχουσα γκάμα της Suzuki, ένα Swift Cross θα μπορούσε να «χωρέσει» και να καλύψει το κενό από το Ignis έως το Vitara.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Το νέο Suzuki S-Cross (+video)
Δεύτερη νιότη για το παλιό Suzuki Jimny
Δοκιμή: Suzuki Across PHEV E-CVT

Advertisement

 

 

 

Advertisement