Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε την ειδική έκδοση με snorkel του Suzuki Jimny

Ελλάδα 6:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε την ειδική έκδοση με snorkel του Suzuki Jimny

ΝΕΑ

Δείτε την ειδική έκδοση με snorkel του Suzuki Jimny

ΝΕΑ

Μπορεί το μικρό εκτός δρόμου μοντέλο της Suzuki να είναι πλέον διαθέσιμο αποκλειστικά ως επαγγελματικό μοντέλο, οι προτάσεις για τη βελτίωση των ικανοτήτων του όμως, συνεχίζουν και βρίσκουν πρόσφορο έδαφος.

Advertisement
Advertisement

Στη Βραζιλία, το Jimny λέγεται Sierra και διατίθεται παράλληλα με την προηγούμενη έκδοση του μοντέλου, ως μια πιο πλούσια έκδοση μικρού SUV.

Τώρα, με την έκδοση 4Sport, το γνωστό σε όλους μας Jimny, γίνεται ακόμα πιο δυναμικό και «βάζει ιδέες» για όσους δεν προλάβουν να αγοράσουν ένα από τα 100 που θα διατεθούν στη Βραζιλία. Με μαύρη οροφή και μεταλλική σχάρα, ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών βαμμένες στο ίδιο χρώμα και μπλε πινελιές στα άγκιστρα ρυμούλκησης και στο καπό, μαύρα λογότυπα 4-Sport στις πόρτες με μπλε περίγραμμα, η νέα αυτή έκδοση δίνει το στίγμα της διαφορετικότητας.

Advertisement
Advertisement

Τη μεγαλύτερη διαφορά στην άνεση του αυτοκινήτου για κίνηση μακριά από το δρόμο και πιο συγκεκριμένα, σε βαθιά υδάτινα κωλύματα, εξασφαλίζει το snorkel (ή αλλιώς, αναπνευστήρας) που διακρίνεται στη δεξιά κολώνα του παρμπρίζ. Η Suzuki κάνει λόγο για δυνατότητα περάσματος από ποτάμι βάθους 60 εκατοστών με την προσθήκη του συγκεκριμένου αξεσουάρ, που πολλοί από εμάς θεωρούν πως θα έπρεπε να είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού για το συγκεκριμένο μοντέλο της Suzuki.

Τα ελαστικά εκτός δρόμου είναι Pirelli Scorpion MTR και έχουν διάσταση 215/75 R15 και είναι μέρος του εξοπλισμού της συγκεκριμένης έκδοσης, ενώ δεν υπάρχει καμία τεχνική αλλαγή στον κινητήρα του αυτοκινήτου. Έτσι, κάτω από το εμπρός καπό έχουμε τον 1.500άρη με τους 108 ίππους και τα 138 Nm ροπής, να κινεί κατ’ επιλογήν και τους τέσσερις τροχούς με τη βοήθεια του αυτόματου κιβωτίου τεσσάρων σχέσεων.

Advertisement

Η περιορισμένη αυτή Βραζιλιάνικη έκδοση, έχει στο εσωτερικό μπλε χρώμα στις ραφές των καθισμάτων, στο τιμόνι και τα περίβλημα των αεραγωγών, του επιλογέα των ταχυτήτων και στα λογότυπα 4Sport στα καθίσματα. Τα πατάκια είναι από καουτσούκ, ενώ βρίσκουμε και ένα σύστημα πολυμέσων JBL με οθόνη αφής επτά ιντσών στο ταμπλό, που διαθέτει λειτουργικά διασύνδεσης Android Auto και Apple Carplay, ενώ έχει και μονάδα WiFi για να συνδέονται τα smartphone των επιβατών. Στη μεριά του συνοδηγού, είναι και η πλακέτα με την αρίθμηση του αυτοκινήτου, που στην τοπική αγορά κοστολογείται στα 34.400 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Suzuki Grand Vitara, αλλά όχι για εμάς…
Σύμπραξη Suzuki, Daihatsu & Toyota για mini ηλεκτρικά βαν
To Suzuki Jimny γίνεται Long και υβριδικό