Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Audi: Το πρόγραμμα για την F1 απογειώνεται

Ελλάδα 20:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Audi: Το πρόγραμμα για την F1 απογειώνεται

FORMULA 1

Audi: Το πρόγραμμα για την F1 απογειώνεται

FORMULA 1

Οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρίας με δηλώσεις τους στην έκθεση της Σαγκάης εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία του project τους στην F1.

Advertisement
Advertisement

Στο τέλος του προηγούμενου χρόνου ο Adam Baker -CEO της Audi Formula Racing- δήλωνε ότι η εξέλιξη της γερμανικής PU για το 2026 είχε ήδη ξεκινήσει.

Στην Σαγκάη ήταν η σειρά του Oliver Hoffman να ενημερώσει το κοινό. Το μέλος του συμβουλίου της εταιρίας για την τεχνολογική εξέλιξη δήλωσε: «Το πρόγραμμα για την F1 έχει πραγματικά απογειωθεί». Ο Γερμανός συνέχισε λέγοντας ότι «σήμερα θέτουμε τις βάσεις για την PU που θα χρησιμοποιούμε το 2026». Η Audi έχει ήδη διεξάγει από πέρσι τις πρώτες τις δοκιμές στο δυναμόμετρο χρησιμοποιώντας έναν μονοκύλινδρο κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, αυτές οι δοκιμές είναι περισσότερο προκαταρκτικές. Κατά τη διάρκειά τους, οι τεχνικοί ελέγχουν την σωστή λειτουργία του δυναμόμετρου και την αξιοπιστία των δεδομένων του. Οι άνθρωποι της Audi έχουν προγραμματίσει τις πρώτες δοκιμές με πλήρη PU για το τέλος του 2023. Αυτή η μονάδα ισχύος θα είναι και η βάση για την εξέλιξη της μονάδας ισχύος του 2026.

«Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια. Στα υλικά που χρησιμοποιούμε, στον τρόπο κατασκευής της PU. Επιπλέον μελετούμε λεπτομερώς και την διαχείριση ενέργειας από το υβριδικό σύστημα» δήλωσε ο Hoffman.

Advertisement

Η Audi έχει ήδη κάνει σημαντικές επενδύσεις για να υποστηρίξει την μελλοντική της συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Αυτή θα γίνει μέσω της εξαγοράς της Sauber και η γερμανική εταιρία έχει αποκτήσει ένα μειοψηφικό πακέτο μετοχών της ελβετικής ομάδας. Το μερίδιο της Audi αναμένεται να φτάσει στο 75% μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Παράλληλα η Audi έχει επεκτείνει και τις εγκαταστάσεις της στο Neuburg όπου και θα κατασκευάζει τις μονάδες ισχύος της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Steiner: Ο λόγος που έδιωξα τον Schumacher
F1: Γιατί η Audi πέτυχε και η Porsche όχι;
Massa: Κρίσιμη περίοδος για τον Hamilton