Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έπεσαν «καμπάνες» σε πρώην στελέχη της Audi για το Dieselgate

Ελλάδα 17:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έπεσαν «καμπάνες» σε πρώην στελέχη της Audi για το Dieselgate

ΝΕΑ

Έπεσαν «καμπάνες» σε πρώην στελέχη της Audi για το Dieselgate

ΝΕΑ

Κοντεύει να κλείσει δεκαετία αλλά τα απόνερα του Dieselgate συνεχίζουν να απασχολούν και σήμερα τα στελέχη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

Ο πρώην πρόεδρος της Audi, Rupert Stadler, καταδικάστηκε από γερμανικό δικαστήριο σε σχέση με την υπόθεση απάτης για τις εκπομπές ρύπων ντίζελ.

Στον Stadler επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους και εννέα μηνών με αναστολή για απάτη από αμέλεια και του επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο ύψους 1,1 εκατ. ευρώ.

Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η Audi είχε πειράξει τους κινητήρες ντίζελ χρησιμοποιώντας λογισμικό που τους επέτρεπε να περνούν τις δοκιμές εκπομπών αλλά να εκπέμπουν υψηλότερα επίπεδα ρύπων σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Ο Stadler κατηγορήθηκε ότι γνώριζε τις μεθόδους χειραγώγησης και ότι δεν σταμάτησε την πώληση των επηρεαζόμενων μοντέλων ντίζελ μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου το 2015.

Η καταδίκη του Stadler ακολουθεί τη συμφωνία για την απολογία του, στην οποία προχώρησε με τον δικαστή και τους εισαγγελείς τον Μάιο. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Stadler παραδέχθηκε την ενοχή του και εξέφρασε τη λύπη του για τις πράξεις του.

Αυτή η ομολογία τον κατέστησε το πρώτο πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου Volkswagen που αναγνώρισε ότι είχε επίγνωση του παράνομου λογισμικού που χρησιμοποιήθηκε για τη χειραγώγηση των εκπομπών ρύπων ντίζελ.

Advertisement

Καταδικάστηκαν επίσης δύο συγκατηγορούμενοι στην υπόθεση, ο Wolfgang Hatz, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Audi, υπεύθυνος για την ανάπτυξη συστημάτων μετάδοσης κίνησης, και ο Giovanni Pamio, πρώην μηχανικός ανάπτυξης συστημάτων μετάδοσης κίνησης της Audi.

Στον Hatz επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή και πρόστιμο 400.000 ευρώ, ενώ στον Pamio επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με αναστολή και πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Advertisement

Η εισαγγελία του Μονάχου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση του δικαστηρίου, δηλώνοντας ότι αυτή ευθυγραμμίζεται με τους όρους των συμφωνιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η VW θα μπει δυναμικά στην αγορά των ΗΠΑ
Η ΕΕ προτρέπει την VW να αποζημιώσει τους πάντες για το dieselgate
Dieselgate: Πρώην top managers αποζημιώνουν τη Volkswagen