Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι κινητήρα θα έχουν τα νέα Audi RS;

Ελλάδα 20:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι κινητήρα θα έχουν τα νέα Audi RS;

ΝΕΑ

Τι κινητήρα θα έχουν τα νέα Audi RS;

ΝΕΑ

Στην Audi, εξετάζουν το μέλλον των μοντέλων της σειράς RS αναφορικά με το μηχανικό σύνολο που θα έχουν κάτω από το καπό τους.

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι γνωστό, στην Audi το λογότυπο RS («RennSport») έχει γίνει συνώνυμο των πολυτελών οχημάτων υψηλών επιδόσεων. Μια ιστορία η οποία ξεκίνησε το 1994, με το RS 2 Avant συνεχίστηκε με επιτυχία στα χρόνια που ακολούθησαν έκτοτε.

Σταδιακά, το λογότυπο άρχισε να τοποθετείται σε περισσότερα μοντέλα της Audi, φανερώνοντας αφενός τη ζήτηση γι’ αυτά και αφετέρου τη διάθεση των στελεχών της εταιρείας να αναπτύξουν την τεχνολογία των οχημάτων στον υπέρτατο βαθμό. Ουσιαστικά, αυτά είναι sports cars ή supercars με συμβατικό αμάξωμα.

Advertisement
Advertisement

Στην εποχή μας, οι κινητήρες που τοποθετεί η εταιρεία στα συγκεκριμένα μοντέλα έχουν αρχίσει να γίνονται θέμα συζήτησης λόγω των αυστηρότερων ορίων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα και ρύπων.

Για παράδειγμα, η Mercedes-AMG έχει αρχίσει να τοποθετεί στα μοντέλα της κινητήρες με λιγότερους κυλίνδρους (ακόμα και τετρακύλινδρο) και μικρότερης χωρητικότητας απ’ ό,τι στο παρελθόν, ως απότοκο των νέων προτύπων προστασίας του περιβάλλοντος που έχει θεσπίσει η Ε.Ε.

Advertisement

Στην Audi, δεν σκέφτονται να κάνουν το ίδιο, όπως δήλωσε στο «CNet» ο κ. Constantin Dressler, επικεφαλής Μάρκετινγκ τής Audi Sport. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Φυσικά, κι εμείς θα εξηλεκτρίσουμε τα αυτοκίνητά μας. Όμως, δεν θα τοποθετήσουμε τετρακύλινδρους κινητήρες».

Η Audi Sport έχει αρχίσει ήδη να κάνει δοκιμές εξέλιξης του καινούργιου RS Q5 το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί το 2024. Τα πρωτότυπα οχήματα έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στον δρόμο στο πλαίσιο της διαδικασίας. Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει πληροφορίες γι’ αυτό.

Advertisement

Ωστόσο, αναμένεται να έχει τον διάταξης V6 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 2,9 λίτρων ο οποίος θα έχει υβριδικό σύστημα το οποίο θα είναι ρυθμισμένο για να προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις. Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις που υπάρχουν τώρα, το σύστημα θα επιτρέπει την κίνηση του καινούργιου RS Q5 και ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο για να μια μέγιστη θεωρητική απόσταση 20 χλμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
20 χρόνια Audi RS 6 (+video)
Κλείδωσε: Το Audi R8 συνεχίζει!
Audi RS Q e-tron E2: Το ηλεκτρικό «τέρας» του Ντακάρ

Advertisement