Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BMW M5 Competition «πετάει» στον Autobahn (+video)

Ελλάδα 12:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BMW M5 Competition «πετάει» στον Autobahn (+video)

ΝΕΑ

Η BMW M5 Competition «πετάει» στον Autobahn (+video)

ΝΕΑ

Η κορυφαία έκδοση του γερμανικού σεντάν, δίνει την αίσθηση ότι θέλει να… εγκαταλείψει το έδαφος, σαν ιδιωτικό τζετ!

Advertisement
Advertisement

Ο αυτοκινητόδρομος (Autobahn) της Γερμανίας, είναι ένα από τα τελευταία μέρη του πλανήτη, που μπορείτε να οδηγείτε όσο γρήγορα θέλετε ή τουλάχιστον όσο γρήγορα σας επιτρέπει το αυτοκίνητό σας.

Ωστόσο, ακόμη και χωρίς όρια, είναι δύσκολο να φτάσετε την τελική ταχύτητα ορισμένων αυτοκινήτων, λόγω της κίνησης ή λόγω της τεράστιων δυνατοτήτων τους.

Αυτό είναι το… πρόβλημα με την κατοχή ενός οχήματος, όπως η BMW M5 Competition. Ο διπλός υπερτροφοδοτούμενος V8 των 4,4 λίτρων αποδίδει 617 ίππους. Είναι αρκετή ισχύς για να προωθήσει το σεντάν από στάση στα 100χλμ/ώρα σε 3,1 δευτερόλεπτα και να ξεπεράσει τα 305χλμ/ώρα, όταν του δοθεί αρκετός διάδρομος.

Advertisement
Advertisement

Και παρά το βάρος της, η M5 μπορεί να χορέψει! Το 2019, η τυπική M5 έκανε χρόνο γύρου επτά λεπτών και 38,95 δευτερολέπτων, στο Nurburgring. Η έκδοση Competition πέτυχε, εκείνη τη φορά, χρόνο 7:35,90 για ένα γύρο.

Διάδρομος ή όχι, ο οδηγός αυτής της BMW M5 δεν χάνει χρόνο για να ανεβάσει ταχύτητα. Το ισχυρό σεντάν κάνει πολλά περάσματα πάνω από 273 χλμ/ώρα και αγγίζει ακόμη και τα 309 χλμ/ώρα σε ένα σημείο. Η M5 επιταχύνει σαν ιδιωτικό τζετ, δίνοντας την αίσθηση ότι ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το έδαφος!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το… αρχαίο Lancia Ypsilon συνεχίζει ακάθεκτο και ανανεωμένο!
Το Peugeot 3008 σε σούπερ τιμή!
Η Stellantis ποντάρει στα συνθετικά καύσιμα