Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Mini Countryman: Πάει με «χίλια» στην πίστα! (+video)

Ελλάδα 8:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Mini Countryman: Πάει με «χίλια» στην πίστα! (+video)

ΝΕΑ

Νέο Mini Countryman: Πάει με «χίλια» στην πίστα! (+video)

ΝΕΑ

Η Mini ετοιμάζει την επόμενη γενιά του Countryman με σκληρές δοκιμασίες στην πίστα του Nurburgring.

Advertisement
Advertisement

Η Mini ετοιμάζει ήδη την επόμενη γενιά του Countryman, όντας σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης της νέας έκδοσης. Ένα νέο κατασκοπευτικό βίντεο δείχνει το μοντέλο να πιέζεται δυνατά στην πίστα του Nurburgring και αυτό το αυτοκίνητο έχει τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Η εταιρία συνεχίζει να κρύβει τη νέα σχεδίαση του Countryman κάτω από καμουφλάζ, με την επένδυση στο μπροστινό μέρος να αποκρύπτει τις αλλαγές. Η εξάτμιση θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι πρόκειται για τη νέα παραλλαγή John Cooper Works.

Οι φήμες αναφέρουν ότι το σπορ μοντέλο θα διαθέτει ένα τρικύλινδρο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης 1,5 λίτρων που θα αποδίδει 322 ίππους.

Advertisement
Advertisement

H Mini φέρεται να προσφέρει μια λιγότερο ισχυρή έκδοση του PHEV ενώ θα υπάρχει τεχνολογία 48-volt-mild hybrid στους κινητήρες 1,5 λίτρων και 2,0 λίτρων.

Η Mini θα προσφέρει επίσης το Countryman ως αμιγώς ηλεκτρικό. Η εταιρεία δημοσίευσε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το EV νωρίτερα φέτος, αποκαλύπτοντας ότι το Countryman S θα έχει έναν μονό ηλεκτροκινητήρα που θα αποδίδει 188 ίππους.

Το SE ALL4 θα διαθέτει διάταξη διπλού κινητήρα με τετρακίνηση και 308 ίππους. Η Mini ανέφερε μόνο ένα πακέτο μπαταρίας των 67,4 kWh που θα εξασφαλίζει αυτονομία σχεδόν 450 χιλιομέτρων.

Advertisement

Η επόμενη γενιά του Countryman θα βασίζεται στην πλατφόρμα FAAR της BMW, η οποία βρίσκεται και στην BMW X1, ενώ θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το σημερινό.

Το νέο μοντέλο δείχνει πιο επιθετικό και πιο ογκώδες, αν και παραμένει πιστό στην γνώριμη αισθητική της μάρκας.

Advertisement

Όσο για το εσωτερικό, θα υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων πίσω από το τιμόνι και η νέα κεντρική οθόνη που αποκαλύφθηκε πρόσφατα. Επίσης η εταιρία θα κάνει εκτεταμένη χρήση ανακυκλωμένων και βιώσιμων υλικών στο σαλόνι.

Η παρουσίαση του νέου μοντέλου αναμένεται πριν το τέλος του έτους, και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2024.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια εταιρεία χρησιμοποιεί μπουκάλια PET και ρετάλια μοκετών;
Countryman: Το πιο XXL MINI
Large σε όλα του το καινούργιο MINI Countryman