Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το τελευταίο Mini με χειροκίνητο κιβώτιο!

Ελλάδα 12:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το τελευταίο Mini με χειροκίνητο κιβώτιο!

ΝΕΑ

Αυτό είναι το τελευταίο Mini με χειροκίνητο κιβώτιο!

ΝΕΑ

Με μια ειδική και περιορισμένης παραγωγής έκδοση του John Cooper Works που λέγεται «1to6», η Mini «αποχαιρετά» το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Advertisement
Advertisement

Η παραγωγή του JCW «1to6 Edition» θα περιοριστεί μόνο σε 999 μονάδες και η τιμή του όπως μπορεί να μαντέψει κανείς, δεν θα είναι χαμηλή.

Από τα 999 κομμάτια της περιορισμένης παραγωγής, τα 150 θα διατεθούν στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, κάτι που σημαίνει πως πρακτικά, τα υπόλοιπα 849 αυτοκίνητα θα διατεθούν στις υπόλοιπες αγορές, που τα αυτοκίνητα έχουν το τιμόνι αριστερά. Όπως και να έχει, όλα θα έχουν τις ίδιες προδιαγραφές, στις οποίες περιλαμβάνεται το Midnight Black Metallic χρώμα του αμαξώματος.

Advertisement
Advertisement

Μαύρες είναι και οι ζάντες των 18 ιντσών, με γυαλιστερό μαύρο να είναι το χαρακτηριστικό των διακοσμητικών. Από εμπρός έως πίσω, όλο το μήκος του αμαξώματος «τρέχει» μια γκρι λωρίδα πάνω στην οποία εμφανίζεται επαναλαμβανόμενο το σκαρίφημα του χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων. Στο εσωτερικό τα τρία πεντάλ είναι από ανοξείδωτο χάλυβα, ενώ το μοντέλο έχει και ηλιοροφή.

Στην καμπίνα υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που υπογραμμίζουν πως πρόκειται για μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση. Βρίσκουμε το χαρακτηριστικό σκαρίφημα του κιβωτίου ταχυτήτων και στην οθόνη των 8,8 ιντσών αλλά και σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου, όπως είναι τα μαρσπιέ. Το αυτοκίνητο κινείται από τον ίδιο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων με απόδοση 231 ίππων, όπως και το υπάρχον JCW.

Advertisement

Στο «1to6», τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε μόλις 6,3 δευτερόλεπτα. Αντίστοιχα, δεν υπάρχουν διαφορές ούτε στην ανάρτηση και στα φρένα του αυτοκινήτου, τα οποία παραμένουν ως έχουν στην έκδοση JCW. Η τιμή του αυτοκινήτου που έχει ανακοινωθεί για το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι 45.590 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mini δείχνει το στυλ των νέων της μοντέλων
Οδηγούμε το νέο MINI Cooper SE Cabrio στην Ισπανία
Αυτό το Mini κόστισε όσο μια Aston Martin