Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα έκδοση (και έκπληξη) για την Toyota GR Corolla

Ελλάδα 11:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα έκδοση (και έκπληξη) για την Toyota GR Corolla

ΝΕΑ

Νέα έκδοση (και έκπληξη) για την Toyota GR Corolla

ΝΕΑ

Η Toyota, αφού δημιούργησε την GR Corolla και εξέπληξε με το αποτέλεσμα, τώρα έχει αρχίσει την πρακτική των ειδικών εκδόσεων του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη φορά, πρόκειται για την GR Corolla «Circuit Edition», όπως την ονόμασαν οι άνθρωποι της Toyota.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια νέα εξοπλιστική εκδοχή του hot hatch μοντέλου της η οποία χαρακτηρίζεται από το έντονο και εντυπωσιακό μπλε χρώμα του αμαξώματος που ονομάζεται «Blue Flame».

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, η καινούργια ειδική έκδοση θα αρχίσει να πωλείται από τον προσεχή Δεκέμβριο.

Advertisement
Advertisement

Οι αλλαγές που έχει η GR Corolla «Circuit Edition» δεν θα είναι μόνο αισθητικές, καθώς έχουν γίνει βελτιώσεις που να ταιριάζουν στην ονομασία της.

Έτσι, εκτός από τις αεροδυναμικές προσθήκες τόσο στον εμπρός προφυλακτήρα και στο πίσω μέρος του οχήματος, για να βελτιωθεί η σταθερότητά του όταν κινείται με μεγάλη ταχύτητα, έχουν γίνει αλλαγές και στο σύστημα διεύθυνσης και στην πίσω ανάρτηση.

Advertisement

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, στην τελευταία έχουν χρησιμοποιηθεί μεγαλύτερης διαμέτρου μπουλόνια για να προσαρμόζεται στο εκεί υποπλαίσιο. Επίσης, η μπαταρία 12 Volt έχει μεταφερθεί στο πορτμπαγκάζ και ενσωματώθηκε στο πλαίσιο.

Στο καπό, έχουν διαμορφωθεί ανοίγματα τα οποία διοχετεύουν πιο εύκολα αέρα προς τον τρικύλινδρο turbo κινητήρα των 1,6 λίτρων ο οποίος αποδίδει 304 ίππους/6.500 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 370 Nm/3.000-5.550 σ.α.λ. Τον ίδιο ρόλο έχουν και αυτά που υπάρχουν στους εμπρός θόλους του αμαξώματος.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά στους τροχούς, είναι της «BBS», έχουν νέα σχεδίαση και θα συνδυάζονται με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 διάστασης 235/40-R18.

Τέλος, στο εσωτερικό της GR Corolla «Circuit Edition» υπάρχει επένδυση από συνθετικό δέρμα και σουέτ «Brin Naub», ηχοσύστημα της JBL και μπλε χρώματος στοιχεία τόσο στον μοχλό ταχυτήτων όσο και στο ταμπλό και στο εσωτερικό των θυρών.

Advertisement

Η έκπληξη στην παραγωγή
Είναι γνωστό ότι η Toyota θα διατηρήσει σε χαμηλό αριθμό τον όγκο παραγωγής της GR Corolla, ώστε να θεωρείται ένα συλλεκτικό μοντέλο σε λίγα χρόνια. Για το 2023, έχει ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει 1.600 μονάδες της οι οποίες προορίζονται για την αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Ωστόσο, δημοσίευμα στην ιαπωνική αυτοκινητική ιστοσελίδα Magazine X προκάλεσε έκπληξη και χαρά στους φίλους του μοντέλου στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Σύμφωνα με αυτό, η Toyota πρόκειται να κατασκευάσει επιπλέον άλλες 550 GR Corolla οι οποίες θα προορίζονται αποκλειστικά για την ιαπωνική αγορά. Όπως αναφέρουν οι συνάδελφοι, η επίσημη ανακοίνωση γι’ αυτό πρόκειται να γίνει στις 14 Ιουλίου και η παραγωγή τους αναμένεται να αρχίσει εντός του προσεχούς Σεπτεμβρίου.

Toyota GR Corolla «RZ Edition».

Βάσει του δημοσιεύματος, όλα τα οχήματα που προορίζονται για την Ιαπωνία θα είναι η εξοπλιστική έκδοση «RZ», κάτι που σημάνει ότι δεν θα κατασκευαστεί η έκδοση «Morizo», η οποία είναι διθέσια και επικεντρώνεται κυρίως για οδήγηση εντός πίστας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για όσους η Toyota GR Corolla δεν τους είναι αρκετή…
Πρώτη επαφή με το νέο Toyota C-HR
Διάκριση για την Toyota Ελλάς