Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mobility 2023: To Dacia Spring σε κερδίζει αμέσως

Ελλάδα 1:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mobility 2023: To Dacia Spring σε κερδίζει αμέσως

ΝΕΑ

Mobility 2023: To Dacia Spring σε κερδίζει αμέσως

ΝΕΑ

Είναι ένα από τα αυτοκίνητα που προκαλούν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη Mobility 2023. Δεν είναι το μεγαλύτερο ή το πολυτελέστερο. Είναι, όμως, το Dacia Spring.

Advertisement
Advertisement

Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές μάλλον προβληματίζονται από τη διαφαινόμενη δυναμική είσοδο των Κινέζων στη Γηραιά Ήπειρο, ιδίως με τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα τους.

Αυτό, μάλλον, δεν προβληματίζει την Dacia η οποία φαίνεται να έχει βρει τη σωστή λύση. Αυτή δεν είναι άλλη από το Spring, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της.

Όπως και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της ρουμανικής εταιρείας και αυτό έχει μεγάλη ζήτηση και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την παρουσίασή του.

Advertisement
Advertisement

Τα επίσημα στοιχεία πωλήσεων δείχνουν ότι είναι μεταξύ των τριών πρώτων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Όπως και ότι όσα και να κατασκεύαζε η Dacia, θα γίνονταν ανάρπαστα.

Το Spring είναι πιστό στην κατασκευαστική φιλοσοφία της εταιρείας. Έχει πολύ καλή αναλογία μεταξύ αυτών που προσφέρει και της τιμής αγοράς του και είναι πρακτικό και ευκολοδήγητο.

Advertisement

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών της Mobility 2023, στον χώρο του Golden Hall, γι’ αυτό είναι μεγάλο. Αυτό που τους ελκύει δεν είναι μόνο η χαρακτηριστική σχεδίασή του, είναι και μεγάλη αίσθηση οικειότητας με αυτό που αποκτούν αμέσως.

Advertisement

Τα δεδομένα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα όταν μαθαίνουν ότι η τιμή πώλησής του στην χώρα μας ξεκινά από τα 21.188 ευρώ, με το όφελος του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά ΙΙ». Το ποσό αφορά στο Spring Electric 65, δηλαδή στην πιο ισχυρή εκδοχή του αυτοκινήτου.

Σε αυτή, διαθέτει μπαταρίες 27,4 kWh οι οποίες δίνουν μέγιστη αυτονομία 220 χλμ. (μικτός κύκλος κατά «WLTP») ή 310 χλμ. για κίνηση αποκλειστικά σε αστικό κύκλο.

Advertisement

Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 65 ίππους και έχει μέγιστη ροπή 113 Nm. Επιταχύνει το αυτοκίνητο από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 13,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητά του οχήματος περιορίζεται στα 125 χλμ./ώρα.

Εκτός αυτού, το Spring διατίθεται και στην έκδοση Electric 45, όπου οι μπαταρίες του είναι ίδιας ενεργειακής χωρητικότητας, αλλά ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 45 ίππους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Dacia κάνει την κίνηση ματ στους Κινέζους
Dacia Spring: H «άνοιξη» της ηλεκτροκίνησης
H Dacia στο πνεύμα της περιπέτειας