Live Κίνηση
Περισσότερα
DACIA SPRING 2023

Dacia Spring: H «άνοιξη» της ηλεκτροκίνησης

Ελλάδα 2:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Dacia Spring: H «άνοιξη» της ηλεκτροκίνησης

DACIA SPRING 2023

Dacia Spring: H «άνοιξη» της ηλεκτροκίνησης

DACIA SPRING 2023

Το μικρό Dacia Spring φέρνει την «άνοιξη» των ηλεκτρικών σε αστικό τοπίο, συνδυάζοντας μία ιδιαίτερα προσιτή τιμή με χώρους και πρακτικότητα που θα ικανοποιήσουν όλες τις καθημερινές ανάγκες ενός σύγχρονου καταναλωτή.

Advertisement
Advertisement

Σε μία εποχή που η αυτοκινητοβιομηχανία κάνει την μεγάλη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση, η Dacia όχι μόνο ακολουθεί το ρεύμα, αλλά δείχνει ξεκάθαρα και την διάθεσή της να πρωταγωνιστήσει.

Με τον τρόπο και την μοναδική φιλοσοφία που έχει καταστήσει την εταιρία ως ένα από τα πιο αξιοσημείωτα success stories σε όλες τις μεγάλες αγορές της Ευρώπης.

Εκεί που όλοι οι κατασκευαστές επενδύουν σε αυτοκίνητα υψηλότερων και ακριβότερων κατηγοριών, η Dacia έρχεται πρώτη να καλύψει ένα μεγάλο κενό. Την ανάγκη για ένα προσιτό ηλεκτρικό, κανονικού μεγέθους, με χώρους και ανέσεις για τέσσερις και απόδοση που θα μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα πλήθος αναγκών, από τις μετακινήσεις στην πόλη έως τις εκδρομές στην εξοχή.

Advertisement
Advertisement

Το Spring έγινε αμέσως τεράστια εμπορική επιτυχία, καθώς έφερε όλα όσα ζητά ο σύγχρονος καταναλωτής από ένα μικρό ηλεκτρικό πόλης. Μικρό σε διαστάσεις, με μήκος που φθάνει στα 3,734 μέτρα είναι ένα ιδιαίτερα ευέλικτο όχημα, ιδιαίτερα ευχάριστο και εύκολο στην οδήγηση στην κίνηση της πόλης.

Χάρη όμως στο μεγάλο μεταξόνιο των 2,42 μέτρων μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση τέσσερις επιβάτες. Οι σχεδιαστές της Dacia έχουν καταφέρει να εκμεταλλευτούν κάθε εκατοστό του διατιθέμενου χώρου στο σαλόνι του Spring με τους επιβάτες να απολαμβάνουν εξαιρετική άνεση και ευρυχωρία για τις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη αλλά και εκτός αυτής.

Advertisement

Οι μεγάλες πόρτες επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση το εσωτερικό του σαλονιού, και οι εξίσου μεγάλες γυάλινες επιφάνειες δημιουργούν έναν ιδιαίτερα ευχάριστο χώρο διαβίωσης, γεμάτο φως και καλή διάθεση.

Advertisement

Εκτός από τους μεγάλους χώρους για τους επιβάτες, το Srping εξασφαλίζει και ένα κορυφαίο για το μέγεθός του χώρο αποσκευών που φθάνει τα 290 λίτρα. Μάλιστα, το πορτ-μπαγκάζ πέρα από μεγάλο είναι και ιδιαίτερα πρακτικό, καθώς έχει κανονικό σχήμα, χαμηλό κατώφλι φόρτωσης και μεγάλο άνοιγμα της πίσω πόρτας για φόρτωση ακόμα και πιο ογκωδών αντικειμένων.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η φροντίδα των σχεδιαστών της Dacia στο να εξασφαλίσουν και επιπλέον χώρους για μικροαντικείμενα μέσα στο σαλόνι, που φθάνουν την εκπληκτική τιμή των 23,1 λίτρων.

Εκτός αυτού υπάρχουν πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης του σαλονιού και αξιοποίησης των έξυπνων αποθηκευτικών χώρων, έτσι ώστε η καθημερινότητα του οδηγού και των επιβατών να είναι πιο άνετη και ευχάριστη.

Advertisement

Στις νέες εκδόσεις «Extreme» που κυκλοφορούν στην χώρα μας, υπάρχουν πολύ όμορφες λεπτομέρειες στην διακόσμηση, όπως ξεχωριστή επένδυση στα μαρσπιέ των θυρών και ειδικό μοτίβο στα πατάκια εμπρός.

Το σχεδιαστικό εύρημα με τις λεπτομέρειες σε χρώμα χαλκού στο αμάξωμα συνεχίζεται και στο σαλόνι, όπου αντίστοιχου χρώματος «πινελιές» υπάρχουν στις εμπρός πόρτες, στους αεραγωγούς και περιμετρικά της κεντρικής οθόνης. Παράλληλα και οι ραφές των καθισμάτων είναι και αυτές σε χάλκινη απόχρωση, δημιουργώντας μία ιδιαίτερα όμορφη και καλαίσθητη εντύπωση από τον διάκοσμο του Spring.

Το ψηφιακό υπόβαθρο του Spring είναι πλούσιο και με πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, χάρη στο σύστημα Media Nav. Μέσα από το σύστημα αυτό ελέγχονται όλες οι λειτουργίες του αυτοκινήτου, από το τηλέφωνο και το ηχοσύστημα, μέχρι τα πολυμέσα και την δορυφορική πλοήγηση.

Μέσα από την οθόνη αφής των 7 ιντσών μπορούν να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου, ενώ μπορεί να συνδεθεί το smartphone μέσω Bluetooth ή των θυρών USB.

Μάλιστα το σύστημα πολυμέσων του Spring έχει την ικανότητα να σας προτείνει τον κοντινότερο σταθμό φόρτισης έτσι ώστε να φορτίσετε τη μπαταρία σας και να συνεχίσετε την διαδρομή σας.

Μέσω της σύνδεσης με το smartphone το Media Nav σας επιτρέπει να έχετε σε λειτουργία όλες τις εφαρμογές σας, χωρίς να χρειάζεται πάρετε τα μάτια σας από τον δρόμο.

Με τη βοήθεια του Android Auto™ και του Apple CarPlay™, μπορείτε να εμφανίσετε το περιεχόμενο του smartphone στην οθόνη αφής των 7″ του συστήματος πολυμέσων.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν με ξεκάθαρο τρόπο ότι το Spring παρά το μικρό του μέγεθος και την προσιτή τιμή, είναι ένα «μεγάλο» αυτοκίνητο σε παροχές και ανέσεις.

Όμορφο, άνετο και πρακτικό, το Spring μοιάζει η ιδανική επιλογή για όποιον αναζητά ένα σύγχρονο αυτοκίνητο για να απολαύσει τις χαρές της ηλεκτροκίνησης και να μπει στη νέα εποχή με το μικρότερο δυνατό κόστος, αλλά πλήρεις παροχές σε χώρους και ψηφιακό εξοπλισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Dacia Spring στην Ελλάδα (+τιμή)
Οδηγούμε το νέο Dacia Spring Extreme Electric 65 στην Αυστρία
Ρεκόρ πωλήσεων για την Dacia το 2022