Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Dacia κάνει την κίνηση ματ στους Κινέζους

Ελλάδα 10:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Dacia κάνει την κίνηση ματ στους Κινέζους

ΝΕΑ

H Dacia κάνει την κίνηση ματ στους Κινέζους

ΝΕΑ

Η επέλαση των κινεζικών εταιριών στα φθηνά ηλεκτρικά μοντέλα εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Όμως η Dacia έχει την καλύτερη απάντηση.

Advertisement
Advertisement

Ο όμιλος Renault προωθεί εδώ και καιρό το Dacia Spring ως το πιο οικονομικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ευρώπης.

Το γεγονός αυτό έχει μια ενδιαφέρουσα πλευρά, δεδομένης της συνεχιζόμενης έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την εισροή φθηνών κινεζικών EV στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το Dacia Spring, που παράγεται στην επαρχία Hubei της Κίνας, ξεκινά από 20.800 ευρώ στη Γαλλία, η οποία πέφτει στα 15.800 ευρώ μετά τον συνυπολογισμό των κρατικών επιδοτήσεων.

Advertisement
Advertisement

Αντίθετα, όταν ο κορυφαίος κατασκευαστής EV της Κίνας, η BYD, αποκάλυψε τις τιμές προπώλησης για την ευρωπαϊκή σειρά EV της πριν από ένα χρόνο, η πιο οικονομική επιλογή ήταν το Atto 3 SUV, με τιμή 38.000 ευρώ.

Η BYD δεν είναι η μόνη κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία που επιδεικνύει αυτοσυγκράτηση στην τιμολόγηση, αντί να στοχεύει σε πωλήσεις όγκου.

Μοντέλα από κινεζικής ιδιοκτησίας μάρκες όπως η MG, η Polestar και η Nio τείνουν να έχουν σημαντικά υψηλότερες τιμές στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές σε σύγκριση με την εγχώρια τιμολόγησή τους.

Advertisement

Αυτή η διαφορά έχει προκαλέσει ανησυχίες και αποτελεί κεντρικό σημείο της έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, κατά την ανακοίνωση της έρευνας στο κοινοβούλιο, δήλωσε: “Οι παγκόσμιες αγορές κατακλύζονται πλέον από φθηνότερα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και οι τιμές τους διατηρούνται τεχνητά χαμηλές με τεράστιες κρατικές επιδοτήσεις. Αυτό στρεβλώνει την αγορά μας, και καθώς δεν δεχόμαστε αυτή τη στρέβλωση από το εσωτερικό της αγοράς μας, δεν τη δεχόμαστε και από το εξωτερικό”.

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση το Spring και η Dacia δείχνουν τον δρόμο στους Ευρωπαίους κατασκευαστές, για το πως μπορεί να φτιαχτεί ένα αξιόλογο μικρό και κυρίως φθηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Dacia Spring: Ηλεκτροκίνηση προσιτή σε όλους!
Το νέο Dacia Spring δίνει νόημα στην ηλεκτροκίνηση
Dacia Spring: H «άνοιξη» της ηλεκτροκίνησης

 

Advertisement