Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μετωπική Γερμανίας και ΗΠΑ για τις επιδοτήσεις στα ηλεκτρικά ΙΧ

Ελλάδα 18:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετωπική Γερμανίας και ΗΠΑ για τις επιδοτήσεις στα ηλεκτρικά ΙΧ

ΝΕΑ

Μετωπική Γερμανίας και ΗΠΑ για τις επιδοτήσεις στα ηλεκτρικά ΙΧ

ΝΕΑ

Την έντονη αντίδραση των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών προκαλεί το σχέδιο του Biden για τα αμερικανικά ηλεκτρικά οχήματα.

Advertisement
Advertisement

 

Εναντίον του Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden στρέφεται η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εξαιτίας των σχεδίων επιδότησης της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία θα κατασκευάζονται αποκλειστικά τις ΗΠΑ από Αμερικανούς εργάτες.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του Λευκού Οίκου «Build Back Better», το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από τη Γερουσία, στα καινούρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή plug-in hybrid μοντέλα κατασκευασμένα στις ΗΠΑ, θα δίδεται έκπτωση φόρου έως και 12.500 δολάρια έκαστο.

Επιπλέον 500 δολάρια θα δίδονται ως μπόνους για τα αυτοκίνητα που φέρουν και μπαταρία Made in USA.

«Η οικονομία της αγοράς λειτουργεί καλύτερα όταν έχουμε τους ίδιους κανόνες για όλους τους συμμετέχοντες στην αγορά και ίσους όρους ανταγωνισμού», δήλωσε στους Financial Times ο Ola Kallenius, διευθύνων σύμβουλος της Daimler.

Advertisement

Οι γερμανικές επιδοτήσεις ηλεκτρικών οχημάτων είναι διαθέσιμες σε όλους τους αγοραστές, ανεξάρτητα από το πού κατασκευάζονται τα αυτοκίνητα. Ο Kallenius, προέτρεψε τις ΗΠΑ να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και να αφήσουν την αγορά να αποφασίσει».

Το Γερμανική Ένωση VDA, επέκρινε επίσης τα σχέδια Biden. «Τα μονομερώς σχεδιασμένα κριτήρια χρηματοδότησης έρχονται σε αντίθεση με τη διατλαντική συνεργασία, την οποία καλύτερα θα ήταν να εντείνουμε παρά να επιβραδύνουμε», δήλωσε η πρόεδρος της VDA Hildegard Muller.

Advertisement

«Χρειαζόμαστε τώρα κοινές συντονισμένες προσπάθειες για την επίτευξη των κλιματικών στόχων. Πρέπει να αποφευχθούν νέες εμπορικές συγκρούσεις».

Οι Γερμανοί κατασκευαστές παρήγαγαν περισσότερα από 742.000 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ το 2021, σύμφωνα με το VDA, και απασχολούσαν περισσότερους από 60.000 ανθρώπους.

Οι μάρκες Audi και VW της Volkswagen είναι μεταξύ των κορυφαίων πωλήσεων υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα, όπως και η BMW.

Advertisement

Ωστόσο, η Audi δεν έχει εργοστάσιο στις ΗΠΑ, ενώ ούτε τα εργοστάσια της VW, της BMW, της Mercedes-Benz διαθέτουν προσωπικό που ανήκει στις αμερικανικές συνδικαλιστικές ενώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Πρόεδρος Biden «ψήνεται» να κάνει ηλεκτρικό το «The Beast»
Ιδού το αγαπημένο αυτοκίνητο του Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden
Αυτοκινητοβιομηχανίες: Έκκληση για βοήθεια προς τον Biden