Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ιδού το αγαπημένο αυτοκίνητο του Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden

Ελλάδα 9:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιδού το αγαπημένο αυτοκίνητο του Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ιδού το αγαπημένο αυτοκίνητο του Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ο Joe Biden ο 46ος πρόεδρος της Αμερικής και φίλος του αυτοκινήτου έχει το δικό του, προσωπικό, πολυαγαπημένο αυτοκίνητο, το οποίο κρύβει μία ιστορία αγάπης…

Advertisement
Advertisement

Ο Joe Biden αποκάλυψε την ιστορία αγάπης πίσω από την παμορφη Stingray  Chevrolet Corvette του 1967.

O πλανητάρχης δυστυχώς έπρεπε να… παραδώσει τα κλειδιά, από το αγαπημένο του αυτοκίνητο: Μία ανοιχτή Chevrolet Corvette Stingray του 1967. Βλέπετε η Μυστική Υπηρεσία απαγορεύει στους κυβερνήτες να οδηγούν ενώ για τους προέδρους τα πράγματα είναι ακόμη πιο αυστηρά. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC ακόμη και όταν λήξει η θητεία του, ένας πρώην πρόεδρος δεν μπορεί ποτέ να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο σε ανοιχτό δρόμο ξανά.

«Αυτό ίσως είναι ένα μικρό πρόβλημα» είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του στον J.Leno  ο τότε Αντιπρόεδρος Joe Biden, ο οποίος παραδέχθηκε πως παρακάλεσε τους ανθρώπους της ασφάλειάς του, όσο ήταν δίπλα στον Barack Obama, να τον αφήσουν να κάνει ένα burn-out (να κάψει τα ελαστικά του αυτοκινήτου) έξω από το σπίτι του στο Delaware. Και το έκανε με μία Caddilac CTS-V στο δρόμο έξω από το σπίτι του.

Advertisement
Advertisement

Η αγάπη για τα αυτοκίνητα του προέδρου ξεκίνησε από τον πατέρα του ο οποίος δούλευε ως υπεύθυνος σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στο Delaware, επιτρέποντάς του να έρχεται σε επαφή με τετράτροχα από μικρή ηλικία.

 

Advertisement

 

Advertisement

Αφού δανείστηκε ένα Chrysler 300D (από τα πρώτα muscle cars) για τον χορό prom (πάρτυ στο οποίο γιορτάζουν στην Αμερική την εμπειρία του γυμνασίου και την πορεία προς την ενηλικίωση), ο Biden  αγόρασε μία Chevrolet του 1956, την οποία αντικατέστησε με μία μεταχειρισμένη και σε κακή κατάσταση Mercedes-Benz 190SL. Λίγο μετά μπαίνει στην ζωή του η πρώτη σύζυγός του Neilia Hunter (πέθανε το 1977) και μαζί της ήρθε και η πράσινη (Goodwood-Green ο κωδικός του χρώματος) Stingray Corvette του, με κινητήρα V8, 327 c.u (περίπου 5.358 κ.εκ. 350 ίππων ) με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ως δώρο γάμου.

«Δεν θα έπρεπε να το πω αυτό, αλλά μου αρέσει η ταχύτητα», εξομολογήθηκε ο Biden στον Jay Leno σε συνέντευξή του και πρόσθεσε: «Λατρεύω αυτό το αυτοκίνητο, καθώς έχω από αυτό απίστευτες αναμνήσεις. Κάθε φορά που μπαίνω σε αυτό, σκέφτομαι τον πατέρα μου και τον γιό μου Beau» (πέθανε το 2015 από όγκο στον εγκέφαλο).

Το αυτοκίνητο ήταν δώρο γάμου από τον πατέρα του Biden τον Αύγουστο του 1967. Ο πρόεδρος μοιράστηκε την ιστορία του πώς συνέβη με τον Jay Leno. «Παντρεύτηκα τον Αύγουστο του 67 ο πατέρας μου δεν είχε πολλά χρήματα, αλλά τότε διεύθυνε την μεγαλύτερη αντιπροσωπεία Chevrolet στην πολιτεία. Είπε στη τότε, σύντροφό μου και μετά σύζυγό μου, Neilia, να το δώσει το αυτοκίνητό της (ήταν ένα Pontiac Tempest του 1965 και το δικό μου ήταν μία Chevy του 1963), για να τα επιδιορθώσω για τον γάμο σας». Συνέχισε την ιστορία ο Biden στον Leno και κατέληξε: « Τέσσερις ημέρες μετά, πηγαίνουμε να παραλάβουμε τα αυτοκίνητα και υπάρχουν 75 άτομα στο κατάστημα. Σηκώσαμε, ένα κάλυμμα και ο πατέρας μου είπε: Αυτό είναι το γαμήλιο δώρο μου».

Advertisement

Τραγικά το 1972, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, η Neilia και η 13χρονη κόρη, Naomi, σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ενώ οι γιοί του Beau και Hunter τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ο πατέρας του Biden πλήρωσε τότε 5.600 δολάρια (4.751 ευρώ) για το αυτοκίνητο, το οποίο ήταν ένα τεράστιο ποσό για την εποχή και τον Joe Biden, Sr. έναν άνθρωπο που είχε μια δύσκολη ζωή, αλλά και μία έντονη αίσθηση τιμής. Σε μια αυτοβιογραφία του, ο γιος του αφηγείται πως ο εγκατέλειψε τη δουλειά του ως διευθυντής πωλήσεων σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, όταν ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να διασκεδάσει σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι. Έριξε ένα κουβά με ασημένια δολάρια στην πίστα για να παρακολουθήσει τους υπαλλήλους του να παλεύουν να τα μαζέψουν. Τότε ο Joe Biden Sr. έφυγε από αυτό το πάρτι και δεν επέστρεψε ποτέ στη δουλειά. Στη συνέχεια, ο Leno ρωτά τον Biden αν θυμάται το πρώτο αυτοκίνητο στο οποίο είχε το πρώτο του ραντεβού και εκείνος απάντησε «σε μία Plymouth Convertible του 1951».

Η αξία του αυτοκινήτου

Η Corvette είναι μία από τις 14.436 ανοιχτές, που παράχθηκαν το 1967 σε σύνολο 22.940. Είναι διατηρημένη (δεν έχει αναπαλαιωθεί) και λόγω της ιστορίας (και του κατόχου της) η αξία της μπορεί να ξεπεράσει τα 150.000 δολάρια (127.223 ευρώ).

 

Διαβάστε επίσης:

Μοναδικό κομμάτι: Chevrolet Corvette C4 με V12 μοτέρ!

Η ιστορία των Corvette και Camaro (video)

Στη Laguna Seca με την C8 Corvette (VIDEO)