Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτοκινητοβιομηχανίες: Έκκληση για βοήθεια προς τον Biden

Ελλάδα 22:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτοκινητοβιομηχανίες: Έκκληση για βοήθεια προς τον Biden

ΝΕΑ

Αυτοκινητοβιομηχανίες: Έκκληση για βοήθεια προς τον Biden

ΝΕΑ

Η έλλειψη ημιαγωγών έχει οδηγήσει σε τέλμα τους κατασκευαστές, οι οποίοι βάζουν λουκέτο σε γραμμές συναρμολόγησης – Σανίδα σωτηρίας ο Πλανητάρχης.

Advertisement
Advertisement

Σε γόρδιο δεσμό έχει εξελιχθεί για τις αυτοκινητοβιομηχανίες η εύρεση ημιαγωγών, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την ολοκλήρωση της κατασκευής αυτοκινήτων. Η παγκόσμια έλλειψη φαίνεται πως έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τους κατασκευαστές, με πολλούς να αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο σε γραμμές συναρμολόγησης.

Η Ένωση Κατασκευαστών για την Καινοτομία στις ΗΠΑ (Alliance for Auto Innovation) αναζητά σανίδα σωτηρίας στο πρόσωπο του νέου Προέδρου Joe Biden.  Η Ένωση, η οποία εκπροσωπεί σχεδόν κάθε κατασκευαστή που διατηρεί εργοστάσιο στις ΗΠΑ (συμπεριλαμβανομένων των Ford, VW, Toyota, GM και Hyundai), κάνει έκκληση για βοήθεια στον Πλανητάρχη, ζητώντας να διοχετεύσει πόρους, για την εξασφάλιση των απαραίτητων ποσοτήτων ημιαγωγών. Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιεί, μέχρι το τέλος του 2021 θα παραχθούν 1,28 εκατομμύρια λιγότερα αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση Biden καταβάλλει επίμονες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της έλλειψης chips, την ίδια ώρα που αναζητά χρηματοδότηση ύψους 37 δισεκ. δολαρίων για την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής.

Από τη μεριά της η Ένωση, δια του Εκτελεστικού Διευθυντή της, John Bozzella, ζητά εγγυήσεις ότι μια μεγάλη παρτίδα από τους ημιαγωγούς που θα παραχθούν εντός των ΗΠΑ,  θα αφορά αποκλειστικά τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Μην ξεχνάμε πως η μεγάλη ζήτηση φορητών υπολογιστών, παιχνιδιών και άλλων ηλεκτρονικών προϊόντων κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει προκαλέσει σημαντικές δυσκολίες στην εφοδιαστική αλυσίδα των chips, τόσο το 2020 όσο και τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους.

Advertisement

Την προηγούμενη εβδομάδα η Ford ανακοίνωσε πως σταματάει την παραγωγή σε εφτά γραμμές συναρμολόγησης στη Βόρεια Αμερική, η Kia μειώνει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Georgia για δύο μέρες, ενώ στα τέλη Μαρτίου η General Motors γνωστοποίησε πως προχωρά σε προσωρινά λουκέτα σε παραγωγικές μονάδες σε Lansing, Michigan και Wentzville, από 29 Μαρτίου έως και 5 Απριλίου.

Advertisement

Η GM εκτιμά πως η έλλειψη ημιαγωγών θα μειώσει τα έσοδά της από 1,5 έως και 2 δισ. δολάρια, ενώ η Ford προβλέπει ζημιά ύψους 2,5 δισ. –εφόσον δεν βρεθεί λύση έως τα τέλη Ιουνίου.

Σημειώνεται πως πέρα από την αυτοκινητοβιομηχανία ισχυρό χτύπημα έχει δεχθεί και η Samsung Electronics η οποία αντιμετωπίζει εμπόδια στην παραγωγή smartphones αλλά και ηλεκτρικών οχημάτων.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Αυξάνονται οι σταθμοί φόρτισης στους αυτοκινητόδρομους!
Ο μικρός αριθμός σταθμών φόρτισης «φρενάρει» την ηλεκτροκίνηση!
ΔΕΗ: 1.000 σταθμοί φόρτισης μέσα στην επόμενη τριετία