Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

IAA 2021: Θα βάλει «φρένο» ο κορωνοιός στη γερμανική έκθεση;

Ελλάδα 11:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

IAA 2021: Θα βάλει «φρένο» ο κορωνοιός στη γερμανική έκθεση;

ΝΕΑ

IAA 2021: Θα βάλει «φρένο» ο κορωνοιός στη γερμανική έκθεση;

ΝΕΑ

Ο κορωνοϊός συνεχίζει την επέλασή του, αλλά οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου, IAA, δεν παύουν να ελπίζουν –  Δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης οι Κατασκευαστές.

Advertisement
Advertisement

Έπειτα από 70 χρόνια διεξαγωγής της στη Φρανκφούρτη, η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου, ΙΑΑ, μετακομίζει στο Μόναχο.

Το σπουδαίο αυτοκινητικό event είναι προγραμματισμένο για τον προσεχή Σεπτέμβριο (7-12/9), με τη διεξαγωγή του, ωστόσο, να μην είναι εγγυημένη. Ο λόγος έγκειται φυσικά στην πανδημία του κορωνοϊού, η οποία – όπως φαίνεται- θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί για αρκετούς μήνες ακόμη τον πλανήτη.

Παρά τις μειωμένες πιθανότητες, η Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτου της Γερμανίας (VDA) τηρεί μια ιδιαίτερα αισιόδοξη στάση, πιστεύοντας πως η έκθεση εν τέλει θα γίνει. Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος επικοινωνίας της VDA, Dr.Lutz Meyer, οι εταιρείες που έχουν προχωρήσει σε κράτηση ξεπερνούν τις 300, συμπεριλαμβανομένων των εγχώριων κατασκευαστών Audi, BMW, Daimler, VW αλλά και εταιρειών από το διεθνές στερέωμα, όπως είναι οι Polestar, Nio και Xpeng.

Advertisement
Advertisement

Πέρα από τους κατασκευαστές, σε εκδήλωση ενδιαφέροντος έχουν προβεί και πολλές νεοφυείς (start-ups) επιχειρήσεις που επιθυμούν να παρουσιάσουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο τους (π.χ. software).

Για τους διοργανωτές, η IAA 2021 δεν αποτελεί απλά μια σπουδαία έκθεση αυτοκινήτου, «αλλά μια καλή ευκαιρία να αποδείξουμε πως η Γερμανία μπορεί να υπερκεράσει την πανδημία και να διοργανώσει μια εμπορική έκθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Meyer.

Advertisement

Εκτός από τον κορωνοϊό, όμως, οι διοργανωτές καλούνται να «νικήσουν» και το μειωμένο ενδιαφέρον που συγκέντρωνε τα τελευταία χρόνια το event. Το 2019 η IAA είχε προσελκύσει 550.000 επισκέπτες  – σημαντικά λιγότερους σε σύγκριση με το 2015, όταν παρίσταντο 931.000. Οι μειωμένες ροές επισκεπτών είχαν προβληματίσει τους κατασκευαστές και ειδικά τη VW.

Για να πυροδοτηθεί εκ νέου του ενδιαφέρον του κοινού, η έκθεση αναμένεται να σταματήσει να αποτελεί απλά ένα αυτοκινητικό show, αλλά θα δοθεί χώρος και σε θεματικές  ευρύτερου ενδιαφέροντος όπως είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση και η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Advertisement

Στο επίκεντρο θα βρεθεί η ηλεκτροκίνηση, οι αυτόνομες τεχνολογίες οδήγησης, αλλά και πολλά διαδραστικά εκθέματα.

Διαβάστε επίσης:
Δοκιμή: Audi A3 Sportback 30 TFSI MHEV S Tronic
Το πεντάστερο τεστ του Audi A3 (video)
Διαμορφώνοντας το νέο Audi A3 Sportback

Advertisement