Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Δώδεκα κυβερνήτες πιέζουν τον Biden για κατάργηση των συμβατικών αυτοκινήτων έως το 2035

Ελλάδα 1:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δώδεκα κυβερνήτες πιέζουν τον Biden για κατάργηση των συμβατικών αυτοκινήτων έως το 2035

Mobility

Δώδεκα κυβερνήτες πιέζουν τον Biden για κατάργηση των συμβατικών αυτοκινήτων έως το 2035

Mobility

Μια επιστολή από τους κυβερνήτες των 12 κρατών καλεί τον Πρόεδρο Joe Biden να υποστηρίξει τη σταδιακή κατάργηση σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ των οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης έως το 2035.

Advertisement
Advertisement

Η επιστολή έρχεται ως συνέχεια της απόφασης από την Πολιτεία της California όπου έχει ορίσει πως τα συμβατικά αυτοκίνητα θα σταματήσουν να πωλούνται το 2035.

Στην επιστολή αυτή, οι κυβερνήτες από πολιτείες όπως το Connecticut, τη Hawaii, το New Jersey, το New Mexico, την California και άλλες, ζήτησαν από τον Biden «να διασφαλίσει ότι όλα τα νέα επιβατικά αυτοκίνητα και τα ελαφρά φορτηγά που θα πωλούνται μετά το 2035, θα έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων». Η επιστολή ζητά επίσης να καθοριστούν ορόσημα για να προκύψει ένας οδικός χάρης παρακολούθησης της προόδου προς την κατεύθυνση αυτή. Οι κυβερνήτες που υπογράφουν την επιστολή, υποστηρίζουν ότι «καθιερώνοντας μια σαφή ρυθμιστική πορεία για να διασφαλίσουμε ότι όλα τα οχήματα που πωλούνται στις ΗΠΑ είναι μηδενικών εκπομπών ρύπων, μπορούμε επιτέλους να καθαρίσουμε τον αέρα που αναπλέουμε και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας υψηλών προδιαγραφών».

Advertisement
Advertisement

Ο Rory Gamble, πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Εργαζομένων, εξέφρασε κάποια ενόχληση για την επιστολή, καθώς όπως σημειώνει τα ηλεκτρικά οχήματα για την κατασκευή και τη συντήρησή τους, απαιτούν λιγότερους εργαζομένους κάτι που θα σημάνει προβληματικό μέλλον για τα επαγγέλματα του κλάδου της αυτοκίνησης. Σύμφωνα με το Reuters, ο Gamble ζήτησε από την κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι η μετάβαση στη νέα εποχή, θα είναι «σταθερή, αξιόπιστη και θα δημιουργεί ποιοτικές θέσεις εργασίας για τα μέλη των συνδικάτων». Ο Πρόεδρος Biden από τη μεριά του ενθάρρυνε την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων, απαιτώντας τη μετάβαση ολόκληρου του κυβερνητικού στόλου σε ηλεκτρικό και ενθαρρύνοντας την παραγωγή μπαταριών στις ΗΠΑ. Ωστόσο, οι κυβερνήτες θέλουν να τεθούν αυστηρότερα πρότυπα οικονομίας καυσίμου και να δοθούν περισσότερα κίνητρα ενθαρρύνοντας την υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων από το ευρύ κοινό των καταναλωτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτοκινητοβιομηχανίες: Έκκληση για βοήθεια από τον Biden
“Καμπανάκι” από την Toyota…
O Joe Biden είναι ένθερμος υποστηρικτής της ηλεκτροκίνησης