Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

O Πρόεδρος Biden «ψήνεται» να κάνει ηλεκτρικό το «The Beast»

Ελλάδα 13:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Πρόεδρος Biden «ψήνεται» να κάνει ηλεκτρικό το «The Beast»

Mobility

O Πρόεδρος Biden «ψήνεται» να κάνει ηλεκτρικό το «The Beast»

Mobility

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden είναι θερμός υποστηρικτής των ηλεκτρικών οχημάτων και τελευταία ακούγεται πως θέλει να κάνει ηλεκτρική τη θωρακισμένη Cadillac που χρησιμοποιεί στις μετακινήσεις του.

Advertisement
Advertisement

H Σύμβουλος Τύπου του Λευκού Οίκου, Jen Psaki, ανέφερε πως ο εξηλεκτρισμός της προεδρικής λιμουζίνας έχει απασχολήσει τον Πρόεδρο.

Δεν ξέρουμε και πολλά για τα τεχνικά της προεδρικής λιμουζίνας αλλά σύμφων με πληροφορίες, το αυτοκίνητο ζυγίζει κάτι παραπάνω από 7 τόνους και είναι βασισμένο σε πλαίσιο φορτηγού της GM– παρά το γεγονός ότι επίσημα ονομάζεται Cadillac. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι το ηλεκτρικό Hummer θα έχει βάρος που θα ξεπερνά τους 4 τόνους, οπότε ίσως αυτό να είναι μια καλή βάση για την επόμενη γενιά του ηλεκτρικού «The Beast» που με τις ενισχύσεις και τη θωράκιση θα ξεπεράσει τους 7 τόνους του υπάρχοντος μοντέλου με το οποίο μετακινείται ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Η δήλωση της 42χρονης Psaki, μπορεί απλά να σημαίνει βέβαια, πως ο Λευκός Οίκος θέλει να κάνει το «The Beast» υβριδικό, κάτι που θα ήταν αρκετά πιο εύκολο.

Advertisement
Advertisement

Η Cadillac έχει κάνει πολλές προεδρικές λιμουζίνες όλα αυτά τα χρόνια και έχει μια συμφωνία με το Λευκό Οίκο, η οποία με προϋπολογισμό περίπου 16 εκατομμύρια δολάρια, αφορά στην κατασκευή 12 αυτοκινήτων για τις Υπηρεσίες Ασφαλείας που αφορούν έμμενα ή άμεσα τα μετακινήσεις του Προέδρου Joe Biden. Μένει να δούμε στο άμεσο μέλλον αν η πληροφορία αυτή επιβεβαιωθεί και ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ αρχίσει να μετακινείται με ένα όχημα μηχανικών ρύπων, μια και εκτός των άλλων έχει παραδεχτεί πως είναι ένθερμος υποστηρικτής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Joe Biden γκαζώνει με το ηλεκτρικό Ford (+video)
H Cadillac Ghia της Rita Hayworth
Προ των πυλών η Cadillac Escalade των 600 ίππων 

Advertisement