Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με νέα μάρκα η Volkswagen στην Κίνα;

Ελλάδα 21:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με νέα μάρκα η Volkswagen στην Κίνα;

ΝΕΑ

Με νέα μάρκα η Volkswagen στην Κίνα;

ΝΕΑ

Η πρόσφατη Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης ήταν μια ευκαιρία για τη Volkswagen να μετρήσει τις δυνάμεις της στην Κίνα, πλέον.

Advertisement
Advertisement

Βάσει των πρόσφατων στοιχείων πωλήσεων και παραγωγικότητας, η Volkswagen φαίνεται να χάνει όλο και περισσότερο το μερίδιο αγοράς της στην Κίνα, αναφορικά με τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, η οποία έγινε εντός του περασμένου Απριλίου, ήταν μια ευκαιρία για τα στελέχη της να διαπιστώσουν από κοντά το πρόβλημα και να προσπαθήσουν να βρουν λύση.

Αυτός ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο η γερμανική εταιρεία διοργάνωσε μια πολυάριθμη αποστολή ανώτερων και ανώτατων στελεχών της, όπως και του Διοικητικού Συμβουλίου της, στην κινεζική μεγαλούπολη.

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες πληροφορίες μετά από αυτό αναφέρουν ότι στη Volkswagen σκέφτονται την ίδρυση μιας νέας υπομάρκας. Δηλαδή μιας καινούργιας θυγατρικής εταιρείας με άλλο όνομα και ίσως και άλλο εμπορικό σήμα, η οποία θα κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα απευθύνονται κυρίως στους νέους σε ηλικία Κινέζους.

Όπως όλα δείχνουν, οι Γερμανοί θέλουν να ακολουθήσουν και στην ασιατική χώρα το παράδειγμα της Cupra (η οποία ανήκει στον Όμιλο Volkswagen), όπως αυτό εφαρμόζεται στην Ευρώπη.

Advertisement

Το Tavascan (φωτογραφία κάτω), το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Βερολίνο, δείχνει να έχει ήδη μεγάλη δυναμική στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου.

Advertisement

Αυτό θα μπορούσε να διατίθεται και στην κινεζική αγορά με άλλο εμπορικό σήμα, ακόμα και με αυτό της VW, καθώς η Cupra είναι άγνωστη εκεί.

Όμως, αυτό το ενδεχόμενο δεν είναι σίγουρο και δεν βρίσκει ιδιαίτερη υποστήριξη μεταξύ των στελεχών της γερμανικής εταιρείας. Αντιθέτως, το Tavascan (ή κάποιο άλλο καινούργιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο) θα μπορούσε να πωλείται στην ασιατική χώρα υπό το εμπορικό σήμα μιας νέας εταιρείας.

Με αυτόν τον τρόπο η Volkswagen αφενός θα έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει μια σειρά νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων της τα οποία θα είναι πιο προσιτά οικονομικά και θα πληρούν τις ανάγκες των Κινέζων αγοραστών, και αφετέρου να διατηρήσει τη φήμη και την αξία που έχουν τα οχήματα τα οποία φέρουν τον λογότυπό της (VW).

Advertisement

Μέχρι στιγμής, οι Κινέζοι πελάτες τής γερμανικής εταιρείας παραπονιούνται ότι τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της έχουν περιορισμένες λειτουργίες στο σύστημα infotainment και δυνατότητα διασυνδεσιμότητας και ότι η οθόνη αφής που διαθέτουν είναι πολύ μικρή για τα γούστα τους.

Το Tavascan διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό του κεντρική οθόνη αφής 15 ιντσών, όπως και το πιο πρόσφατο λογισμικό τής Volkswagen. Μένει να δούμε εάν αυτά θα είναι αρκετά για να αντιστραφεί το κλίμα για την εταιρεία στην περίπτωση που ισχύσει η διάθεσή του στην εκεί αγορά υπό το εγχείρημα της νέας υπομάρκας της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το Volkswagen ID. 7 (+video)
Δοκιμή: Volkswagen ID.5 Pro Performance
Τα Volkswagen που θα συνεχίσουν με θερμικούς κινητήρες