Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Volkswagen παρουσίασε νέο ηλεκτροκινητήρα

Ελλάδα 13:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Volkswagen παρουσίασε νέο ηλεκτροκινητήρα

ΝΕΑ

Η Volkswagen παρουσίασε νέο ηλεκτροκινητήρα

ΝΕΑ

H Volkswagen, ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας καινούργιας μονάδας κίνησης για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της η οποία θα παρουσιαστεί με την ευκαιρία εμφάνισης του ID. 7.

Advertisement
Advertisement

Ως τώρα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσίαζαν από καιρού εις καιρόν νέους θερμικούς κινητήρες. Πλέον, με τα δεδομένα που επικρατούν στον κλάδο, αυτό θα γίνεται και σε ό,τι αφορά στους ηλεκτροκινητήρες.

Πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό της Volkswagen. Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός καινούργιου ηλεκτροκινητήρα ο οποίος έχει την κωδική ονομασία «APP550».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αυτός θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιό της που βρίσκεται στο Kassel (κεντρική Γερμανία) και πρόκειται να αρχίσει να τοποθετείται στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της προς τα τέλη του έτους.

Advertisement
Advertisement

Βάσει των πρώτων στοιχείων που ανακοίνωσε η εταιρεία, αρχικά αυτός θα αποδίδει 286 ίππους και μέγιστη ροπή 550 Nm. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιο αυτοκίνητο θα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του αλλά όλα δείχνουν ότι αυτό θα είναι το καινούργιο ID.7 το οποίο θα παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες, συγκεκριμένα στις 17 Απριλίου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Volkswagen, ο νέος ηλεκτροκινητήρας θα είναι πιο αποδοτικός χάρη στην εξελιγμένη κατασκευή του. Όπως είπε, ο «APP550» διαθέτει ενισχυμένο στάτορα και μεγαλύτερο αριθμό περιελίξεων σύρματος το οποίο τώρα έχει μεγαλύτερη διατομή από πριν, στοιχεία που τον κάνουν αποτελεσματικότερο. Επίσης, έχει έναν ισχυρότερο μαγνήτη και η δομή τής κινητήριας μονάδας, συνολικά, έχει ενισχυθεί περισσότερο από πριν ώστε να αντέχει στην αυξημένη παραγόμενη ροπή.

Advertisement

Εκτός από τη βελτίωση των επιδόσεων που προσφέρει ο καινούργιος ηλεκτροκινητήρας, οι μηχανικοί της εταιρείας φρόντισαν να είναι καλύτερος σε ό,τι αφορά στην ενεργειακή απόδοσή του συγκριτικά με πριν.

Αυτό σημαίνει ότι έχει μειωθεί ο αριθμός των επιμέρους τμημάτων που τον αποτελούν ακόμα, ενώ για την ψύξη του έχει τοποθετηθεί ένα νέο σύστημα το οποίο ουσιαστικά αποτελεί προέκταση του αντίστοιχου κυκλώματος ψύξης του οχήματος. Επίσης, ο στάτορας του ηλεκτροκινητήρα περιβάλλεται από κέλυφος που διαθέτει ψύκτρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα Volkswagen που θα συνεχίσουν με θερμικούς κινητήρες
Επενδύσεις-μαμούθ ετοιμάζει η VW!
Δοκιμή: VW Polo GTI