Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το Volkswagen ID. 7 (+video)

Ελλάδα 1:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Αυτό είναι το Volkswagen ID. 7 (+video)

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το Volkswagen ID. 7 (+video)

ΝΕΑ

Στη μακρινή έκθεση της Σαγκάης κάνει το ντεμπούτο του το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen που θα κυκλοφορήσει από το ερχόμενο φθινόπωρο και στις αγορές της Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

Μετά το ID. 4, το ID. 7 είναι το δεύτερο παγκόσμιο ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen, το οποίο θα λανσαριστεί τόσο στην αγορά της Κίνας, όσο και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Στόχος της γερμανικής εταιρίας είναι να βρεθεί απέναντι σε μοντέλα όπως το Tesla Model 3 ή το Hyundai Ioniq 6.

Το ID. 7 είναι ένα οικογενειακό μοντέλο που στη νέα εποχή της ηλεκτροκινητικότητας θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως ένας εναλλακτικός διάδοχος του Passat.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, θα υπάρξει άλλο μοντέλο που θα αντικαταστήσει το Passat, θα είναι σεντάν και πιθανότατα θα ονομάζεται και θα έχει την ονομασία ID. 6 (καμία σχέση  με το SUV της Κίνας).

Όπως μπορούμε να δούμε στις επίσημες φωτογραφίες το ID. 7 είναι ένα μεγάλο ηλεκτρικό μοντέλο που σε μήκος φτάνει τα 4,961 μέτρα, με το πλάτος και το ύψος να βρίσκεται στα 1,862 και 1,538 μέτρα, αντίστοιχα.

Advertisement

Το αμάξωμα συνδυάζει την πρακτικότητα ενός station wagon και το κομψό στιλ ενός sedan. Το μπροστινό μέρος συμβαδίζει με το μοτίβο των υπόλοιπων μοντέλων της ID γκάμας και αποσπά κολακευτικά σχόλια χάρη στην αρμονία και την ελκυστικότητα που εκπέμπει.

Advertisement

Στο πίσω μέρος υπάρχει η χαρακτηριστική φωτεινή μπάρα που εκτείνεται μέχρι τα φωτιστικά σώματα και που δημιουργεί ένα στοιχείο ενοποίησης με τα υπόλοιπα ID μοντέλα.

Από το πλάι ξεχωρίζει το αεροδυναμικό σχήμα με τις φωλιασμένες λαβές και με το μακρύ αμάξωμα να μας παραπέμπει σε μία ευρύχωρη λιμουζίνα. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι στα 0,23-0,24.

Advertisement

Χαρακτηριστικό είναι πως το μεταξόνιο φτάνει τα 2.966 χιλιοστά αποτελώντας μία ένδειξη για τους τεράστιους χώρους, ειδικότερα για τους πίσω επιβάτες. Ταυτόχρονα, το πορτμπαγκάζ προσφέρει περισσότερα από 500 λίτρα για τις αποσκευές.

Στο ταμπλό τού ID. 7 υπάρχει μια κεντρική οθόνη 15 ιντσών μέσω της οποίας γίνεται και ο χειρισμός τού συστήματος κλιματισμού χάρη και σε αντίστοιχη συντόμευση στο ηλεκτρονικό μενού. Επίσης, μέσω αυτής, οι επιβάτες θα μπορούν να αλλάζουν την κατεύθυνση του εκπεμπόμενου αέρα και την έντασή του.

Πέραν του απτικού χειρισμού του, το σύστημα δύναται να λειτουργήσει και με ηχητικές εντολές. Ο ψηφιακός βοηθός «Hey Volkswagen» αντιλαμβάνεται προτάσεις όπως «Hey Volkswagen, κρυώνουν τα χέρια μου» και προσαρμόζει κατάλληλα τόσο τη θερμοκρασία όσο και την διεύθυνση του αέρα.

Γενικότερα υπάρχει μια επανασχεδίαση του ταμπλό, με τα κλασικά όργανα πίσω από το τιμόνι να καταλαμβάνουν μικρότερη επιφάνεια. Έτσι, ο οδηγός λαμβάνει περισσότερες πληροφορίες μέσω της head up οθόνης επαυξημένης πραγματικότητας, ενώ κεντρικά τοποθετημένη στο ταμπλό είναι και η μεγάλη οθόνη 15 ιντσών που είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού του νέου μοντέλου. Νέα είναι επίσης και τα ergoActive καθίσματα, που προσφέρουν ανάλογα την έκδοση και μασάζ, εκτός από κλιματισμό και θέρμανση.

Αυτό που αξίζει να αναλυθεί λίγο περισσότερο είναι το «έξυπνο» συστήμα κλιματισμού, το οποίο ενεργοποιείται μόλις ο οδηγός πλησιάζει προς το ID. 7, καθώς αναγνωρίζει το σήμα που εκπέμπει το κλειδί. Μόλις ο επιβάτης ανοίξει την πόρτα για να εισέλθει σε αυτό, στις ψυχρές περιόδους του έτους το σύστημα αρχίζει και βγάζει θερμό αέρα και στις θερμές δροσερό για να προσαρμόσει ανάλογα τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του.

Όταν ο οδηγός ή/και οι συνεπιβάτες του καθίσουν στο όχημα, το σύστημα το καταλαβαίνει και κατευθύνει τον αέρα προς το σώμα τους. Εάν αυτό δεν είναι αρεστό από αυτούς, τότε ανακατευθύνει τη ροή του αέρα.

Το ID. 7 Pro, όπως και όλες οι εκδόσεις του μοντέλου, βασίζεται στην γνωστή πλατφόρμα MEB. Η βασική του έκδοση έχει μπαταρία 77 kWh (net χωρητικότητες), υποστηρίζει ταχυφόρτιση DC έως 170 kW προσφέροντας αυτονομία έως 615 χιλιόμετρα.

Η έκδοση ID. 7 Pro S έχει μεγαλύτερη μπαταρία 86 kWh με DC φόρτιση έως τα 200 kW και αυτονομία έως τα 700 χλμ.

Και οι δύο εκδόσεις έχουν ένα ηλεκτρικό μοτέρ 286 ίππων με ροπή 550 Nm που κινεί τους πίσω τροχούς. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι στο άμεσο μέλλον θα υπάρξει και η GTX εκδοχή που θα αποδίδει περίπου 340 ίππους.

Η Volkswagen θα παράγει το ID.7 για τις αγορές στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική στο εργοστάσιο της στο Emden. Η παραγωγή θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Οι προπωλήσεις έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο. Η Βόρεια Αμερική θα ακολουθήσει το 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Volkswagen παρουσίασε νέο ηλεκτροκινητήρα
Τα Volkswagen που θα συνεχίσουν με θερμικούς κινητήρες
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο ηλεκτρικό VW Tiguan