Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κυψέλες καυσίμου για το Toyota Hilux

Ελλάδα 19:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κυψέλες καυσίμου για το Toyota Hilux

ΝΕΑ

Κυψέλες καυσίμου για το Toyota Hilux

ΝΕΑ

H Toyota και η βρετανική κυβέρνηση υπέγραψαν συμφωνία για την εξέλιξη μιας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης του pickup Hilux, το οποίο θα χρησιμοποιεί υδρογόνο για την παραγωγή ενέργειας.

Advertisement
Advertisement

Είναι γνωστό ότι στην Toyota δεν τρέφουν ιδιαίτερη εκτίμηση για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που χρησιμοποιούν συσσωρευτές για την κίνησή τους. Για τον λόγο αυτό επιμένουν στους κινητήρες υβριδικής διάταξης όπως και στην τεχνολογία χρήσης του υδρογόνου για τη παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Βεβαίως, η ιαπωνική εταιρεία δημιούργησε και παρουσίασε τα πρώτα BEV μοντέλα της και έχει εκπονήσει ένα σημαντικό στρατηγικό σχέδιο για μια ολόκληρη γκάμα τέτοιων μοντέλων. Όμως, δεν εγκαταλείπει την εξέλιξη των κυψελών καυσίμου.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, η Toyota και η κυβέρνηση της Βρετανίας υπέγραψαν συμφωνία για την ανάπτυξη τής συγκεκριμένης τεχνολογίας. Όπως έγινε γνωστό, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα λάβει επιχορήγηση 11.300.000 λιρών στερλινών (περίπου 13.100.000 εκατομμυρίων ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) από αυτή για να εξελίξει περισσότερο την τεχνολογία των κυψελών καυσίμου.

Οι άνθρωποι της εταιρείας πρόκειται να πειραματιστούν για τη δημιουργία του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Hilux και θα χρησιμοποιήσουν το υπάρχον, δεύτερης γενιάς σύστημα που υπάρχει ήδη στο Mirai. Το πρόγραμμα εξέλιξης θα πραγματοποιηθεί από τους ανθρώπους της Toyota Motor Manufacturing UK («TMUK») οι οποίοι θα έχουν την υποστήριξη των συναδέλφων τους από την Toyota Motor Europe («TME»).

Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, τα πρωτότυπα θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας που βρίσκεται στο Burnaston εντός της επόμενης χρονιάς. Η Toyota θα έχει τη συνδρομή των εταιρειών ETL, D2H, Thatcham Research και Ricardo. Το πρόγραμμα εξέλιξης αλλά και παραγωγής τού αμιγώς ηλεκτρικού Hilux αναμένεται να δημιουργήσει 250 καινούργιες θέσεις εργασίας εντός της ερχόμενης δεκαετίας, όπως έγινε γνωστό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό Toyota Hilux στον κόσμο (+video)
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Toyota Prius
Η Toyota Ελλάς υποστηρίζει κορυφαίους αθλητές