Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota θα αλλάξει προσέγγιση για τα ηλεκτρικά;

Ελλάδα 15:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Toyota θα αλλάξει προσέγγιση για τα ηλεκτρικά;

ΝΕΑ

Η Toyota θα αλλάξει προσέγγιση για τα ηλεκτρικά;

ΝΕΑ

Ως τώρα, γνωρίζουμε ότι στην Toyota Motors έχουν ανακοινώσει επενδυτικό πρόγραμμα που φτάνει το συνολικό ποσό των οκτώ τρις γιεν για την εξέλιξη και παραγωγή 30 αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων ως το 2030. Μήπως αλλάζει αυτό, πλέον;

Advertisement
Advertisement

Στα τέλη του 2021, ο κ. Akio Toyoda, ο Πρόεδρος της Toyota Motors, παρουσίασε το στρατηγικό πρόγραμμα εξηλεκτρισμού των Toyota  και Lexus. Σε αυτό προβλεπόταν η δημιουργία 30 νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων και για τις δύο εταιρείες ως το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε.

Μέχρι τότε, η στάση τής ιαπωνικής εταιρείας έναντι των οχημάτων αυτής της τεχνολογίας παρέμενε ουδέτερη, στην καλύτερη περίπτωση. Ωστόσο, υπό την πίεση των εξελίξεων, της νομοθεσίας (κυρίως στην Ευρώπη) και της ογκούμενης ζήτησης και αύξησης των πωλήσεων για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, η Toyota αποφάσισε να κατασκευάσει και τέτοια οχήματα, όπως και να καθορίσει στρατηγικό επιχειρηματικό σχέδιο για την εξέλιξη και δημιουργία μιας ολοκληρωμένης γκάμας αυτών.

Advertisement
Advertisement

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι άνθρωποι της ιαπωνικής εταιρείας αναθεώρησαν το αρχικό σχέδιο που είχε ανακοινώσει ο κ. Toyoda. Σε δημοσίευμά του, επικαλείται τέσσερα στελέχη της τα οποία εργάζονται για την εξέλιξη των σχετικών προγραμμάτων αλλά θέλησαν να παραμείνουν ανώνυμα για ευνόητους λόγους.

Βάσει όσων δήλωσαν, αποφασίστηκε να σταματήσει η διαδικασία έρευνας και εξέλιξης κάποιων από τα 30 οχήματα που είχαν προγραμματιστεί αρχικά και τα χρήματα τα οποία θα εξοικονομηθούν να επενδυθούν σε όσα θα παραμείνουν, ώστε να γίνουν πιο αποδοτικά. Στην Toyota θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν καλύτερα την Tesla.

Advertisement

Εκτός αυτού, στο δημοσίευμα του Reuters αναφέρεται ότι σχεδιάζεται να δημιουργηθεί μια καινούργια πλατφόρμα για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα η οποία θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα «e-TNGA». Όμως, η διαδικασία εξέλιξης και κατασκευής της θα διαρκέσει περίπου πέντε χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε θα δούμε ηλεκτρικά Toyota GR;
Ποιες μεγάλες αλλαγές έρχονται στα τιμόνια; (+video)
Παραμένει… κόντρα στο ρεύμα η Toyota

Advertisement