Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Toyota Prius

Ελλάδα 12:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Toyota Prius

Mobility

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Toyota Prius

Mobility

Η Toyota έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του νέου αυτοκινήτου που θα παρουσιάσει σε λίγες μέρες και είναι πολύ πιθανό να μιλάμε για το νέο Prius.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota δημοσίευσε το Instagram κάποιες εικόνες από λεπτομέρειες του νέου αυτοκινήτου που ετοιμάζεται να αποκαλύψει στις 16 Νοεμβρίου.

Με το σλόγκαν «Hybrid Reborn» η Toyota προλογίζει ένα νέο μοντέλο που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο διάδοχος του Prius, που όπως όλοι ξέρουν ήταν το πρώτος της υβριδικό μοντέλο ευρείας παραγωγής.

Πέρα από την κεντρική εικόνα όπου φαίνεται σκοτεινά το εμπρός μέρος, η παρακάτω teaser εικόνα δείχνει τον προβολέα του οχήματος, ο οποίος φαίνεται να έχει πολύ μεγάλη ομοιότητα με τα αντίστοιχα των μοντέλων της ηλεκτρικής γκάμας bZ που αναπτύσσει η Toyota ταυτόχρονα.

Advertisement
Advertisement

Η δεύτερη εικόνα που αναφέρεται στο νέο μοντέλο, δείχνει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου και εκεί που «κατεβαίνει» η κολώνα του πλαισίου του πίσω παρμπρίζ, η οποία όπως φαίνεται έχει ένα δυναμισμό που παραπέμπει σε πιο σπορ διάθεση από ότι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα υβριδικά της Toyota- και ιδιαίτερα στο Prius. Σε άλλη ανάρτηση που σκιαγραφείται το προφίλ του αυτοκινήτου, φαίνεται μια σιλουέτα ενός ξεκάθαρα hatchback μοντέλου.

Advertisement

Η εικόνα αυτή, μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως θα μπορούσε πολύ άνετα το μοντέλο που θα δούμε στις 16 του μήνα, να είναι ο αντικαταστάτης του υπάρχοντος Prius που έχουμε στη φωτογραφία. Το νέο Prius, στην 5η του γενιά, φέρεται να βασίζεται στη νέα πλατφόρμα E3 που συνδυάζει μέρη της GA-C στην οποία βασίζεται η Corolla και της TNGA που χρησιμοποιείται στα μοντέλα της γκάμας bZ.

Advertisement

Η Toyota έχει αποδείξει πως διατηρεί τα ονόματα των μοντέλων της, μια και στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε ονόματα διαχρονικά, όπως είναι εκείνο της Corolla που είναι στην αγορά από το 1966. Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της διατήρησης του ονόματος, μια και αν επιβεβαιωθεί κάποια από τις φήμες που ακολουθούν τη νέα εποχή των υβριδικών της Toyota, μπορεί να είναι μια «ευκαιρία» και για κάποιο νέο όνομα.

Μαζί με την αποκάλυψη του νέου μοντέλου στις 16 Νοεμβρίου στο Los Angeles, μένει να δούμε και ποια είναι η επιλογή που γίνεται από την Toyota για τη συνέχιση της «υβριδικής παράδοσης» που έχει η ίδια δημιουργήσει. Οι φήμες που ακολουθούν τις διαθέσεις της Toyota, είναι να «προχωρήσει» με το νέο μοντέλο στα πρότυπα της PHEV «λογικής» που έχουμε δει στο RAV4, που με τη μεγάλη μπαταρία εξασφαλίζει και αυξημένη αυτονομία μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Advertisement

Αντίστοιχα, έχει ακουστεί πως η Toyota ετοιμάζει τη νέα εποχή των υβριδικών της, με βάση τον κινητήρα υδρογόνου και την τεχνολογία των κυψελών καυσίμου. Προφανώς και έχει ενδιαφέρον να δούμε γιατί η Toyota είναι ακόμα τόσο «φειδωλή» σε ότι έχει να κάνει με την επικοινωνία των τεχνικών χαρακτηριστικών του νέου της αυτοκινήτου, ελάχιστες μέρες πριν τα επίσημα –και πλήρη- αποκαλυπτήριά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Toyota προειδοποιεί για αύξηση τιμών
GR εκπλήξεις από την Toyota στη SEMA
Δοκιμή: Toyota GR Yaris